Main Content

Hodnotenie slovenských futbalistov po remíze v Izraeli: Kto zaujal a kto sklamal?

utorok, 8. september 2020 11:34 | Autor: Filip Chudý

Slovenskí futbalisti
Slovenskí futbalisti | zdroj: TASR/Jakub Kotian

O víťazstvo sme prišli v závere, ale zároveň môžeme byť radi aj za bod. Prinášame vám hodnotenie našich reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Marek Rodák (6,5) – Po jeho nepresnom výkope si súper vypracoval prvú šancu. Celkovo mohol mať rozohrávku presnejšiu. Dasova strela ho v prvom polčase zahriala, v druhom si dlho musel strážiť len stred brány. Skutočná práca preňho začala až v nadstavenom čase. Prvú nevyriešil, hoci ťažko mohol urobiť niečo lepšie. V úplnom závere nám zachránil aspoň bod.

Martin Koscelník (5,5) – Má priam neuveriteľný zvrat v kariére. Len na jar ho z krídla presunuli o líniu nižšie a už je v reprezentácii. Toto bol jeho len 16. (!) súťažný zápas v profesionálnom futbale na poste pravého obrancu a už to bolo v národnom drese. Preto ho naozaj ťažko považovať za krajného beka, čo sa ukázalo aj na trávniku. Smerom dopredu zaujal (dobrá práca pri našom góle, skvelý center na Ďuriša, nábehy), lenže smerom dozadu mal problémy (prehrával súboje, neodhadoval správne situácie, zlá práca s priestorom). Napr. i pri inkasovanom góle výrazne narušil ofsajdovú líniu, pritom to mal celý čas pred nosom. Skutočnému pravému obrancovi by sa to nestalo.

Martin Valjent (6) – Smerom dozadu to bolo v poriadku, keď odvracal nebezpečné lopty. Pri zakladaní akcií mal pomôcť viac. Očakávalo sa, že bude o niečo výraznejší. Vie hrať lepšie.

Milan Škriniar (7) – Predviedol kvalitný pas na Mihalíka, nebál sa vyvážať loptu, odvracal lopty, no najviac zaujal zdravou agresivitou. Keby to bral takto „od podlahy“ každý náš hráč, potom s prehľadom vyhráme.

Norbert Gyömbér (5) – V zápase zaútočil jediný raz, a to v 50. minúte. To je síce na krajného obrancu málo, ale on ním ani nie je. To sa ukázalo aj pri niektorých súbojoch pri čiare. Skôr sa správal ako stopér, pričom treba povedať, že odvrátil jasne najviac lôpt spomedzi našich hráčov.

Juraj Kucka (5) – Pri našom góle odviedol dobrú prácu, keď využil čas od súperových hráčov a jeho kolmica položila základ presného zásahu. Naopak, pri inkasovanom góle zaváhal, keď tentoraz nedohral súboj a Elmkies to využil. Snažil sa hrať kolmo smerom dopredu, ale celkovo ako mužstvo sme toho ukázali málo.

Stanislav Lobotka (4) – Úspešnosť prihrávok mal síce dobrú, lenže skoro všetko to bolo len na istotu, žiadna nadstavba, akú od neho potrebujeme. A v takom prípade je tam úplne zbytočný, keďže v defenzíve zaostáva. Často nedokázal dostatočne vyplniť priestor pred stopérmi, hlavne v úvode sme tam mali veľké diery, neskôr sme to kompenzovali „zaparkovaným autobusom“. Postupom času bránil už len očami, čo hovorí za všetko.

Erik Sabo (4) – Zbytočne stratil loptu, čo Dasa využil na prvú strelu súpera na bránu. Nepôsobil dojmom, že by bol v zápase. Mal aj dobré veci, ale potrebovali by sme ich viac a celkovo lepší výkon.

Matúš Bero (5) – Predviedol výbornú asistenciu na gól Ďuriša, to však bol jeho jediný prínos smerom dopredu. Neskôr sa presunul do stredu poľa. Celkovo viac behal bez lopty, ako bol s ňou na kopačkách v hre.

Michal Ďuriš (7) – Strelil gól, čiže hlavnú úlohu si splnil. Ale mal dať dva, pretože center Koscelníka bolo treba upratať do brány. V druhom polčase mal ešte jednu strelu na bránu. Krokom nešetril, ale to je povinnosť. Lopty vpredu mal viac podržať.

Jaroslav Mihalík (4) – Zbytočne padal v súbojoch, na čo mu rozhodca neskočil. Radšej sa mal venovať ofenzíve. Mal totiž len jednu dobrú akciu, keď sa driblingom uvoľnil v pokutovom území súpera, ale následne nezvolil správne riešenie. Smerom dopredu ukázal málo, smerom dozadu sa snažil, ale aj tam mal zaváhania.

Ivan Schranz, Róbert Boženík, Lukáš Haraslín (bez známky) – Vedenie nám udržať nepomohli. Možno kedy sa nebláznili smerom dopredu a radšej volili taktickejšie riešenia s podržaním lopty, mohlo to dopadnúť inak. Hráči na reprezentačnej úrovni to musia vedieť, bez ohľadu na vek.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon