Main Content

Prestupové novinky (7.9.): Coutinho, Bale, Suarez, Griezmann a další

pondelok, 7. september 2020 08:41 | Autor: Martin Gregor

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Coutinho by mal zostať v Barcelone

Španielska Marca informovala, že nový tréner FC Barcelona Ronald Koeman chce, aby Brazílčan Philippe Coutinho zostal v tejto sezóne v Barcelone a teda aby ho klub nepredával respektíve mu nehľadal nové pôsobisko formou ďalšieho hosťovania. Coutinho bol v minulej sezóne na hosťovaní v Bayerne, s ktorým sa tešil z treble vrátane triumfu v Lige majstrov. Bavori však následne odmietli možnosť vykúpiť ho spod zmluvy v Barcelone, pretože Katalánci zaňho pýtali jednoducho priveľa peňazí, čo bolo v rozpore s finančnou stratégiou nemeckého majstra.

Lionel Messi a Philippe Coutinho
Lionel Messi a Philippe Coutinho | zdroj: TASR

Suarez mal súhlasiť so zmluvou v Juventuse

Portál Goal.com, ktorý ako prvý exkluzívne informoval, že Lionel Messi napokon zostane v sezóne 2020/2021 hráčom FC  Barcelona, priniesol včera informáciu, podľa ktorej sa jeho dobrý priateľ Luis Suarez už dohodol s Juventusom na podmienkach zmluvy. Podľa nich by mal podpísať so Starou dámou trojročný kontrakt v celkovej hodnote 10 miliónov eur. Odchod Suareza z Barcelony je zdá sa hotovou vecou a otázkou je len to, kde napokon zameri. Stopa v podobe Juventusu je však extrémne horúca a hocičo iné by bolo v tomto momente prekvapením.

Luis Suarez
Luis Suarez | zdroj: TASR

Ponuky za Griezmanna?

Hoci Ronald Koeman povedal Antoniemu Griezmannovi, že s ním počíta v Barcelone a dá mu priestor na pozícii, ktorú si predstavuje samotný francúzsky kanonier, špekulácie o jeho možnom odchode z Camp Nou sú stále horúce. Podľa Daily Mail chystajú zaňho ponuky Liverpool, Manchester United aj Arsenal FC.  

Antonie Griezmann
Antonie Griezmann | zdroj: TASR

Žiadne ponuky za Balea

Španielsky plátok Mundo Deportivo tvrdí, že Real Madrid zatiaľ nedostal za Garetha Balea žiadnu oficiálnu ponuku.  Hviezda z Walesu pritom oficiálne potvrdila, že túži po odchode zo Santiago BErnabeu a zároveň obvinila vedenie Realu, že zmarili predchádzajúce možnosti jeho predaja vrátane lukratívnej ponuky z Číny. Najčastejšie sa s Baleom spája Tottenham, no zdá sa, že Spurs nemajú dosť financií na to, aby zaplatili Realu požadované peniaze.

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

Chelsea rieši otázku brankárskej jednotky

Posilňovanie Chelsea FC sa podpisom Kaia Havertza ešte neskončilo. Posledným kúskom do skladačky novovznikajúceho dream teamu má byť nový brankár vzhľadom na to, že Španiel Kepa svojimi výkonmi na Stamford Bridge dostatočne nepresvedčil. Podľa Kevina Palmera sa nim napokon stane brankár Edouard Mendy z francúzskeho Rennes, no údajne nejde o jedine meno, ktoré je horúcim želiezkom v hľadáčiku vedenia The Blues.

Frank Lampard
Frank Lampard | zdroj: TASR

Rýchle správy

Chelsea FC podpísala kontrakt s anglickým reprezentantom do 19 rokov Teddym Sharmanom-Loweom. Ide o veľmi perspektívneho 17-ročného brankára z Burton Albion z League One. V tomto klube bude pôsobiť aj nasledujúcu sezónu formou hosťovania z Chelsea.

West Ham dvojnásobne navýšil ponuku za obrancu Burnley Jamesa Tarkowskiho, o ktorého sa zaujímajú aj Leicester a Crystal Palace. Podľa The Sun aktuálna ponuka činí už 27 miliónov libier, no Burnley si údajne cení tohto hráča na ešte vyššiu sumu.

Jamie Carragher skonštatoval, že ak chce Manchester United získať Jadona Sancha, mal by to urobiť ešte toto leto, pretože budúci rok do boja o jeho služby vstúpi aj Liverpool FC.

31ročný Eric Maxim Choupo-Moting je podľa portálu Telefoot blízko k podpisu novej zmluvy s PSG.