Main Content

VIDEO: Životný bod Andreja Sekeru? Slovenský obranca výrazne pomohol Dallasu so finále konferencie

Slovenský obranca Andrej Sekera si na prvý bod v tohoročnom play-off NHL nemohol vybrať lepší čas. Jeho pekná asistencia spoza brány v predĺžení siedmeho zápasu proti Coloradu Avalanche na gól mladíka Joela Kivirantu totiž znamenala postup Dallasu Stars do finále konferencie, v ktorom si zmerajú sily s Vegas Golden Knights. 

Kiviranta si pripísal svoj prvý hetrik v NHL, keď pri absencii Andrewa Cogliana nastúpil na vôbec prvý duel v sérii proti Coloradu. V ôsmej minúte predĺženia sa uvoľnil medzi kruhmi, Sekera mu presne prihral spoza bránky a fínsky nováčik strelou z prvej rozhodol o prvom postupe Dallasu do finále konferencie od roku 2008.

Sekerovu akciu vyzdvihol po zápase aj tréner Rick Bowness. Slovenský obranca potiahol po pravej strane odvážne puk za bránku, počkal si kým sa Kiviranta uvoľní a z pozície centra naservíroval mladému Fínovi fantastický pas priamo na hokejku. "Pýtate sa, či trénujeme takúto situáciu, že Andrej spoza bránky dáva takéto skvelé prihrávky? Nie, nie je to súčasťou našich tréningových plánov. Som rád, že vedel, že je za súperovou bránkou a nie za našou, kde je s pukom zvyčajne. Toto je hokej v predĺžení, toto je hokej v bubline. Jednoducho sa dejú aj neočakávané veci," povedal Bowness podľa agentúry AP.

Ďalšie dva góly víťazného tímu zaznamenal Alexander Radulov. Sekera odohral 15:30 min, okrem asistencie mal tri strely na bránku, jeden "hit" a tri zblokované strely. V tohtoročnej vyraďovačke bodoval prvýkrát.