Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po prehre v derby s Českom

sobota, 5. september 2020 09:00 | Autor: Filip Chudý

Slovenská futbalová reprezentácia
Slovenská futbalová reprezentácia | zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovensko má za sebou veľmi zlý vstup do Ligy národov. Prinášame vám hodnotenie našich reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Dominik Greif (4) – Prvý polčas bol z jeho strany v poriadku a bonus pridal pri šanci Hložeka. Hneď po zmene strán však zaváhal a po jeho chybe sa spustila gólová lavína, ktorú nezastavil žiadnym zákrokom. Mal tretiu najhoršiu úspešnosť prihrávok z hráčov oboch mužstiev, horší boli už len Duda a Hložek. Potvrdilo sa, že vysoké lopty mu robia problém.

Peter Pekarík (4,5) – Bolo úplne jedno, akým systémom sme hrali, aj tak musel prakticky len brániť. Pred prvým gólom mal byť bližšie pri centrujúcom Janktovi a pri treťom mal lepšie brániť skórujúceho Krmenčíka. Hoci treba priznať, že Česi nás pri nich poriadne rozobrali a prvotná chyba bola inde.

Lukáš Štetina (6) – Jeho nútený odchod po polhodine hry nám ublížil, keďže dovtedy zvládal ani rozohrávku (91,3 %) a aj svoje obranné úlohy.

Milan Škriniar (4,5) – Snažil sa brať na seba pozíciu lídra, ale nie vždy mu to aj vychádzalo. Občas sa „topil“ v priestore, keď akoby nevedel, koho skôr brániť.

Norbert Gyömbér (3,5) – Dlho vyzeral z našich obrancov defenzívne najlepšie, keď odvrátil viaceré ťažké lopty. Postupom času však nestíhal, pričom vyrobil pokutový kop, keď nedokázal zachytiť Coufala už v zárodku akcie, čo bola chyba. S rozohrávkou mal problém.

Lukáš Haraslín (5) – Behal za dvoch, lenže hlavne iba dozadu. Dopredu mal len jednu dobrú akciu, keď v úvode vybojoval žltú kartu pre Daridu. Post ľavého obrancu mu nesedel, neskôr na ľavom krídle už nemal síl nazvyš.

Juraj Kucka (4) – Nepremenil našu najväčšiu a vlastne jedinú šancu v stretnutí. Snaha tam bola, hoci mohla byť aj intenzívnejšia. Veľmi nám v stretnutí nepomohol, ako kapitán bojovú zástavu nezdvihol.

Patrik Hrošovský (3) – Nebál sa síce hrať s loptou, ale dlhodobá zápasová absencia sa na ňom aj tak prejavila. Z našich hráčov bol najviac v hre (72 dotykov s loptou), ale proste tomu chýbala šťava.

Stanislav Lobotka (2) – Bol úplne vypojený z hry, pričom sa do nej nedostal ani na okamih. Preto mal aspoň viac pomáhať defenzíve, aby bol aspoň v niečom prínosný, ale to sa nestalo.

Ondrej Duda (bez známky) – Zranenie ho rýchlo vyradilo z hry a naša krehká koncepcia sa úplne rozsypala.

 

Róbert Boženík (4) – Doslovne sa dá povedať, že len behal a aj to úplne nevydržal. Vďaka tomu však napádaním pomohol vypracovať šancu pre Kucku. Sám sa však do žiadnej nedostal, čo je pre útočníka zlá vizitka, resp. aj pre celé mužstvo.

Adam Zreľák (3) – Chýbalo od neho lepšie podržanie lopty, ale to aj od Boženíka. Behal síce, ale herne nepresvedčil. Presun na ľavé krídlo mu ešte viac ublížil.

Martin Valjent (5,5) – Je trochu zarážajúce, koľko stopérov je v reprezentačnej hierarchii pred ním a prečo stále nie je v základe. Valjent však ukázal, prečo hrával pravidelne najlepšiu ligu na svete, keďže v Španielsku musíte vedieť hrať s loptou. Mal najvyššiu úspešnosť prihrávok z našich (96,4 %), pričom si treba uvedomiť, že Česi kvalitne napádali, čím sa to zvýrazňuje. V niektorých defenzívnych prípadoch síce mohol voliť lepšie riešenia, ale keby bol už dávno zapracovaný do základnej zostavy, nemuselo sa to stať.

Ivan Schranz (6) – Keď dá útočník gól, vždy si splní svoju základnú prácu. Trafil to krásne. Inak však v hre vôbec nebol.
 

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon