Main Content

Prestupové novinky (4.9.): Zostane Thiago? Škriniar, Griezmann, Simeone či Koulibaly

piatok, 4. september 2020 09:36 | Autor: Martin Gregor

Thiago Alcantara
Thiago Alcantara | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Je ešte reálny prestup Škriniara do Tottenhamu?

Portál spurs-web.com špecializujúci sa na aktuálne dianie v londýnskom veľkoklube Tottenham Hotspur informoval, že šance na získanie Milana Škriniara z Interu Miláno sa do určitej miery znížili. Autor článku sa však zároveň domnieva, že vylúčiť príchod slovenského reprezentanta do tímu Joseho Mourinha stále úplne nemožno. Viac sa dočítate v tomto článku.

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Koulibalyho prestup do City je stále možný

Novinár Fabrizio Romano včera večer skrz Twitter informoval, že rokovania medzi Manchestorm CityNeapolom v súvislosti so stopérom Kalidouom Koulibalym naďalej pokračujú. Neapol však zatiaľ neprikývol na sumu, ktorú zaňho núkajú Cityzens. Podľa Romana musí klub z Etihad Stadium svoju ponuku navýšiť o nikoľko miliónov a ak tak učiní, Neapol sa nebude brániť jeho predaju. Taliansky žurnalista taktiež doplnil, že SSC si už teraz vyhliadli na trhu niekoľko možných kandidátov v prípade, že Koulibaly odíde spod Vezuvu. Malo by ísť o jedného zo štvorice Jeremie Boga, Sokratis Papastathopoulos, Jordan Veretout a Cengiz Under.

Kalidou Koulibaly
Kalidou Koulibaly | zdroj: TASR

Griezmann dúfa, že Lionel Messi zostane

Francúzsky útočník Antonie Griezmann sa počas reprezentačnej prestávky vyjadril pred novinármi aj k možnej budúcnosti Lionela Messiho v Barcelone. ,,Snažíme sa (hráči v Barcelone), aby sme boli informovaní o novinkách, avšak je to hlavne o tom, čo je medzi nim a klubom. Jedine čo môžem povedať je, že dúfam, že zostane. Počuli sme toho zatiaľ málo. Z každého rohu niečo, avšak neviem vám k tomu povedať nič viac.”

Lionel Messi, Antoine Griezmann a Luis Suárez
Lionel Messi, Antoine Griezmann a Luis Suárez | zdroj: TASR

Zostane Thiago napokon v Bayerne?

Hoci odchod Thiaga Alcantaru z Bayernu Mníchov sa javilo byť ako istá vec, nakoľko ešte v prebehu záveru sezóny 2019/2020 to priznávalo aj vedenie klubu z Allianz arény, vyzerá to tak, že španielsky stredopoliar možno napokon zostane v Mníchove. Naznačujú to jeho vyjadrenia počas reprezentačnej prestávky, kde pred novinármi skonštatoval na margo svojej budúcnosti: ,,Bayern je môj domov a som tam rád.” Thiago je medzitým v centre pozornosti viacerých veľkoklubov, pričom najväčšiu vážnosť majú špekulácie o jeho možnom prestupe do Liverpoolu.

Thiago Alcantara
Thiago Alcantara | zdroj: TASR

Rýchle správy

Atletico Madrid podľa informácii španielskeho plátku AS posilní Mathíus Oliveira z konkurenčného Getafe. Los Colchoneros by mali mali za 22-ročného mladíka zaplatiť údajne 10 miliónov eur, čo znamená, že Getafe ustúpilo od podmienok vo výkupnej klauzule, v ktorej je stanovená čiastka 20 miliónov eur.

Atletico Madrid podpísalo prvý profesionálny kontrakt s Giulianom Simeonem, teda synom trénera Los Colchoneros Diega Simeoneho. Guliano má 17 rokov a je najmladším z troch synov, ktorých má populárny argentínsky tréner. Giovanni aktuálne hráva za Cagliari a Gianluca v tretej divízii za Ibizu.

Sky Sports tvrdí, že bundesligové Lipsko je spomedzi všetkých záujemcov najbližšie k podpisu služieb 18-ročného stredopoliara Lazara Samardzica z Herthy Berlin,. Zaujímajú sa o oňho aj veľkokluby Bayern, Barcelona a Juventus.