Main Content

Zdeno Chára urobil definitívne rozhodnutie: Chcem zostať súčasťou Bostonu Bruins!

piatok, 4. september 2020 05:32 | Autor: TASR

Zdeno Chára
Zdeno Chára | zdroj: TASR

Boston 3. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Zdeno Chára by chcel pokračovať v NHL v Bostone Bruins. Štyridsaťtriročnému obrancovi sa po tejto sezóne skončí zmluva a môže sa stať neobmedzeným voľným hráčom.

Chára v uplynulých rokoch zvykol predlžovať kontrakt v marci vždy na nasledujúcu sezónu, tento rok však k dohode neprišlo. "Cítim sa dobre a stále mám na to, aby som pokračoval. Chcem zostať súčasťou Bostonu Bruins, naďalej chcem ísť príkladom a podeliť sa o moje skúsenosti," citoval Cháru oficiálny web profiligy.

V Bostone pôsobí od roku 2006 a v sezóne 2010/2011 v pozícii kapitána doviedol "medveďov" k zisku Stanleyho pohára. Okrem toho sa angažuje v charitatívnych projektoch: "Som spojený s organizáciou, fanúšikmi a mestom Boston. Bruins majú veľkú perspektívu a teším sa na budúcnosť, určite spravíme všetko, aby sme vyhrali ďalší Stanleyho pohár."

Chára odohral v NHL 1553 zápasov a v historickej tabuľke je na 15. mieste. V roku 2009 získal Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu ligy.