Main Content

Žreb Európskej ligy: Slovan a DAC spoznali súperov v 2. predkole!

pondelok, 31. august 2020 13:29 | Autor: TASR

Žreb Európskej ligy - ŠK Slovan Bratislava
Žreb Európskej ligy - ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Nyon 31. augusta (TASR) - Súperom futbalistov ŠK Slovan Bratislava v 2. predkole Európskej ligy UEFA 2020/2021 bude fínsky klub KuPS Kuopio. Hrať sa bude na jeden zápas na severe Európy.

Druhý slovenský zástupca FC DAC 1904 Dunajská Streda sa v rovnakej fáze stretne s českým FK Jablonec na domácej pôde. Súboje 2. predkola sú na programe vo štvrtok 17. septembra.

V druhom predkole sa o postup do tretieho predkola pobije 92 tímov. Pri pondelňajšom žrebe v Nyone rozdelila UEFA kluby z majstrovskej vetvy do dvoch skupín po šesť tímov a jednej skupiny po osem tímov. Sedemnásť tímov v osudí pochádzalo z 1. predkola Ligy majstrov, pričom tri tímy, ktoré vypadli z predkola LM, boli nenasadené. Platilo pravidlo, že sa nemohli stretnúť kluby z rovnakej národnej asociácie. V nemajstrovskej vetve rozdelili 72 tímov do 12 skupín po šesť tímov, pričom traja boli nasadení a traja nenasadení.

V okruhu možných súperov Slovana v 1. skupine boli okrem Kuopia aj severoírsky FC Linfield, FC Floriana z Malty a írsky FC Dundalk. DAC bol medzi nenasadenými tímami v 11. skupine spolu s chorvátskym Osijekom a poľským Piastom Gliwice. Okrem Jablonca mohli Dunajskostredčania naraziť na Hartberg, alebo Bazilej.

V dôsledku pandémie koronavírusu sa zápasy predkola i play off budú hrať na jeden zápas. Európska futbalová únia (UEFA) rozhodla, že stretnutia sa v prípade potreby budú môcť odohrať aj na neutrálnej pôde. Ak domáci tím ako organizátor nebude môcť pre epidemiologické reštrikcie vo svojej krajine zorganizovať zápas, jeho povinnosť bude zabezpečiť náhradné dejisko na neutrálnej pôde. Podmienka je, aby hosťujúce mužstvo nemalo problém s cestou. Domáce tímy budú musieť informovať UEFA o obmedzeniach vo svojej krajine v súvislosti s cestovaním a v dostatočnom predstihu dať túto skutočnosť na vedomie aj súperovi.

Kalendár Európskej ligy UEFA 2020/2021:

1. septembra: žreb 3. predkola

17. septembra: 2. predkolo

18. septembra: žreb play off

24. septembra: 3. predkolo

1. októbra: play off

2. októbra: žreb skupinovej fázy

22. októbra: 1. kolo skupinovej fázy

29. októbra: 2. kolo skupinovej fázy

5. novembra: 3. kolo skupinovej fázy

26. novembra: 4. kolo skupinovej fázy

3. decembra: 5. kolo skupinovej fázy

10. decembra: 6. kolo skupinovej fázy

14. decembra: žreb 16-finále

18. februára 2021: 1. zápasy 16-finále

25. februára: 2. zápasy 16-finále

26. februára: žreb osemfinále

11. marca: 1. zápasy osemfinále

18. marca: 2. zápasy osemfinále

19. marca: žreb štvrťfinále, semifinále a finále

8. apríla: 1. zápasy štvrťfinále

15. apríla: 2. zápasy štvrťfinále

29. apríla: 1. zápasy semifinále

6. mája: 2. zápasy semifinále

26. mája: finále (Gdaňsk)