Main Content

Prestupové novinky (28.8.): Ibrahimovič, Messi, Suarez, Griezmann, Savić či Kolarov

piatok, 28. august 2020 09:13 | Autor: Martin Gregor

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Ibrahmovič pokračuje v AC Miláno

Taliansky novinár Fabrizio Romano tvrdí, že má overené informácie podľa ktorých sa Zlatan Ibrahimovič dohodol s AC Miláno na novej zmluve s platnosťou do konca sezóny 2020/2021. Švédsky už 38-ročný kanonier tak na San Siro nadviaže na úspešné predchádzajúce obdobie, počas ktorého dokázal, že stále má na špičkový futbal a že v Serii A dokáže plniť úlohu kľúčového hráča.

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič | zdroj: TASR

Griezmann plánoval odchod, no zmenil názor

Španielsky plátok AS informoval, že francúzsky útočník Antonie Griezmann bol po devastačnej prehre s Bayernom Mníchov vo štvrťfinále Ligy majstrov presvedčený o svojom letnom odchode z Barcelony. Po stretnutí s novým trénerom Blaugranas Ronaldom Koemanom však podľa tvrdení jeho bývalého agenta Erica Olhatsa zmenil názor. Podrobnejšie sme sa tejto téme venovali v tomto článku

Antoine Griezmann
Antoine Griezmann | zdroj: TASR

Suarez do Juventusu?

Uruguajský kanonier Luis Suarez by mohol v prípade odchodu z Barcelony prestúpiť do JuventusuTurín. Túto špekuláciu potvrdil aj portál Goal.com, ktorý označuje Starú dámu ako jedného z horúcich kandidátov na získanie 33-ročného útočníka Kataláncov. K tejto možnosti sa vraj prikláňa aj nový tréner Juventusu Andrea Pirlo, ktorý by mu vedel ponúknuť priestor v útoku, kde by podľa všetkého nahradil odchádzajúceho Gonzala Higuaína.

Luis Suarez
Luis Suarez | zdroj: TASR

Kompany verí, že Messi príde na Ethidad Stadium

Legenda Manchestru City Vincent Kompany, po ktorého odchode z Etihad Stadium zostalo v obrane City zatiaľ nezastúpené miesto, verí, že Lionel Messi posilní jeho milovaný klub. ,,Viem ako Guardiola rozmýšľa, takže si viem ľahko predstaviť, že sú stále v kontakte. Viem si predstaviť, že Pep a Messi majú na seba stále telefónne čísla. Takže si môžu hocikedy opäť zavolať. Ak sa Messi rozhodol odísť z Barcelony, tak to môžeme jedine rešpektovať. Buďme k sebe úprimní. Ako fanúšik City dúfam, že sa k tomuto tímu pridá.”

Vincent Kompany
Vincent Kompany | zdroj: TASR

Neymar a Di Maria lákajú Messiho do PSG

Televízia ESPN informovala, že dvojica hráčov Parížu St. Germian Neymar a Angel Di Maria sa snažia presvedčiť Lionela Messiho, aby uprednostnil prestup do Parku princov pred pôsobením v Manchestri City. Kým do Manchestru ho láka obnovenie spolupráce s Pepom Guardiolom a dobrý priateľ Sergio Aguero, Di Maria je Messiho spoluhráč z reprezentácie a s Neymarom má výborné vzťahy ešte z obdobia, kedy spoločne obliekali dres Blaugranas.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Rýchle spravy

Jedným z klubov, ktoré sú spájané s Lionelom Messim, je aj Juventus Turín. Možnosť, že by Leo prišiel do tímu, kde pôsobí Cristiano Ronaldo, si však nevie vôbec predstaviť útočník Starej dámy Juan Cuadrado. ,,Neviem si to vôbec predstaviť. Rovnako ani Ronaldo. Väčšina ľudí neverí, že by mohol prísť,” povedal pre ESPN Nexo.

Inter Miláno komunikuje s AS Rím ohľadom služieb Aleksandara Kolarova. Tréner Nerazzurri Antonio Conte by ho chcel použiť na ľavej strane obrany. Chelsea FC totiž stále pýta za Emersona Palmieriho 25 miliónov eur, čo je suma, ktorú Inter nie je ochotný zaplatiť.

Gianluca Di Marzio tvrdí, že AC Miláno zvyšuje svoj interes o služby Sandra Tonaliho z Brescie. Záujem o jeho služby prejavuje aj Inter.

Paríž St. Germain podľa informácii Corriere Della Sera ponúkol LaziuRím za stredopoliara SergejaMilinkovica-Savica 54 miliónov libier. Srbský reprezentant, ktorý má v Ríme platný kontrakt ešte na tri sezóny, bol predtým spájaný aj s Chelsea a Manchestrom United. Postoj Lazia k tejto ponuke je zatiaľ neznámy.