Main Content

Tréner Talianska Mancini nominoval na Ligu národov aj troch nováčikov

piatok, 28. august 2020 06:14 | Autor: TASR

Roberto Mancini
Roberto Mancini | zdroj: TASR

Rím 27. augusta (TASR) - Tréner talianskej futbalovej reprezentácie Roberto Mancini oznámil nomináciu na zápasy Ligy národov proti Bosne a Hercegovine a Holandsku. Sú v nej aj stredopoliari Jorginho a Sandro Tonali, ktorí sú v karanténe pre opatrenia proti šíreniu koronavírusu.

Obaja hráči sú v izolácii po tom, čo sa v ich kluboch objavila nákaza. Niekoľko spoluhráčov Jorginha v FC Chelsea malo údajne pozitívny test na COVID-19 po návrate z dovolenky, z rovnakého dôvodu izolovali aj hráčov Brescie, vrátane Tonaliho.

Nováčikmi v Manciniho menoslove sú obranca Interu Miláno Alessandro Bastoni, stredopoliar Sassuola Manuel Locatelli a jeho klubový spoluhráč z útoku Francesco Caputo. Kapitán Giorgio Chiellini sa do tímu dostal po zranení po viac ako roku.

Taliani sa 4. septembra stretnú doma proti Bosne, o tri dni neskôr nastúpia v 1. skupine v Holandsku.

nominácia Talianska:

brankári: Alessio Cragno (Cagliari), Gianluigi Donnarumma (AC Miláno), Alex Meret (SSC Neapol), Salvatore Sirigu (AC Turín)

obrancovia: Francesco Acerbi (Lazio Rím), Alessandro Bastoni, Cristiano Biraghi, Danilo D'Ambrosio (všetci Inter Miláno), Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Luca Pellegrini (všetci Juventus Turín), Mattia Caldara (Atalanta Bergamo), Giovanni Di Lorenzo (SSC Neapol), Alessandro Florenzi, Gianluca Mancini, Leonardo Spinazzola (všetci AS Rím)

stredopoliari: Nicolo Barella, Stefano Sensi, Roberto Gagliardini (obaja Inter Miláno), Giacomo Bonaventura, Gaetano Castrovilli (obaja AC Fiorentina), Jorginho (Chelsea Londýn), Manuel Locatelli (Sassuolo), Bryan Cristante, Lorenzo Pellegrini, Nicolo Zaniolo (všetci AS Rím), Sandro Tonali (Brescia)

útočníci: Andrea Belotti (AC Turín), Federico Bernardeschi (Juventus Turín), Francesco Caputo (Sassuolo), Federico Chiesa (AC Fiorentina), Stephan El Shaarawy (Shanghai Shenua), Ciro Immobile (Lazio Rím), Lorenzo Insigne (SSC Neapol), Moise Kean (Everton), Kevin Lasagna (Udinese), Riccardo Orsolini (Bologna)