Main Content

VIDEO: Bojkot v NBA! Hráči Milwaukee odmietli pre ďalšiu streľbu nastúpiť na zápas

Orlando 26. augusta (TASR) - Vedenie zámorskej basketbalovej NBA odložilo všetky tri zápasy play off, ktoré boli naplánované v stredu v noci a vo štvrtok ráno SELČ. Organizácia sa tak rozhodla po tom, ako hráči Milwaukee Bucks bojkotovali svoj duel na protest proti streľbe na Jacoba Blakea.

NBA o tom informovala na twitteri, kde uviedla, že odložila stretnutia Milwaukee - Orlando Magic, Houston Rockets - Oklahoma City Thunder a Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers.

"NBA a Hráčska asociácia oznamujú, že vzhľadom na rozhodnutie Milwaukee Bucks nenastúpiť na zápas proti Orlandu sú dnešné zápasy odložené," uvádza sa v stanovisku ligy, ktorá bude hľadať nové termíny duelov.

Hráči Milwaukee nenastúpili na piaty duel štvrťfinále Východnej konferencie play off a vyjadrili tak svoj protest po tom, čo policajti postrelili 29-ročného Afroameričana Jacoba Blakea v americkom meste Kenosha. Informoval o tom portál espn.com.

"Už nás nebaví to zabíjanie a nespravodlivosť," uviedol rozohrávač tímu George Hill. Hráči Bucks nenastúpili na ihrisko pred zápasom, ktorý mal odštartovať o 22.00 SELČ. Predstavitelia NBA tak išli zistiť čo sa deje do ich šatne a dozvedeli sa správu o bojkote. Následne počas rozcvičky opustili ihrisko aj hráči Magic a neskôr i rozhodcovia.

Mesto Milwaukee sa rovnako ako Kenosha nachádza v štáte Wisconsin. Pri protestoch po incidente zahynuli dvaja ľudia.