Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (17.12.)

sobota, 17. december 2011 18:40 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (17.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (17.12.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

ARSENAL: Podľa Daily Telegraph nie je vylúčené, že do Arsenalu opäť zavíta legenda tímu Thierry Henry. Francúzsky útočník, ktorý je v historických štatistikách strelcov Premier League na treťom mieste, by mohol prísť do mužstva Gunners na polročné hosťovanie. 

ARSENAL:
Hlavným cieľom Arséneho Wengera počas zimy bude predĺžiť zmluvu s hviezdou tímu Robinom Van Persiem. Špičkového holandského zakončovateľa by však v tíme rado videlo viacero bohatých veľkoklubov na čele s Manchestrom City. Klub vlastnený arabskými šejkami údajne plánuje Gunners za Persieho ponúknuť viac než 40 miliónov libier a samotnému Persiemu “rozprávkovú” zmluvu.

MANCHESTER CITY:
Pred pár dňami prebehla médiami správa o potyčke kontroverzného Maria Balotelliho s Micahom Richardsom počas tréningu Citizens. Hlavný tréner tohto klubu Roberto Mancini situáciu upokojil vyhlásením, že o nič vážne nešlo. Podobne sa k situácií postavil aj sám Richards, ktorý tvrdí, že sa podobne situácie občas jednoducho stávajú. ,,Podobné veci sa v každom športe čas od času stanú. Za desať minút bolo po probléme,” dodal taliansky tréner.

LIVERPOOL:
Útočník The Reds Luis Suaréz stále čaká na výsledky vyšetrovania FA v súvislosti s jeho údajnými urážkami na adresu obrancu Manchestru United Patrica Evru. Toho údajne Suaréz urážal s rasistickým podtónom, čo okamžite vyvolalo búrlivú diskusiu. Výsledky vyšetrovania mali byť známe už v piatok, no napokon sa ich dozvieme až začiatkom budúceho týždňa.

NEWCASTLE:
Mobido Maiga sa počas zimy určite nestane novou posilou Newcastlu. Prestup útočníka Sochaux stroskotal na tom, že neprešiel zdravotnou prehliadkou. Klub nechcel bližšie špecifikovať dôvod, no podľa informácií z viacerých médií Maigu “zradilo” koleno.

MANCHESTER UNITED:
Mats Hummels a Mario Gotze sa často objavujú v špekuláciách britských médií v súvislosti s prestupom do Manchestru United. Dortmund na tieto špekulácie dnes reagoval a odkázal trénerovi Red Devils Alexovi Fergusonovi, že ak bude chcieť Gotzeho nech si pripraví astronomických 50 miliónov libier.