Main Content

Prestupové novinky (26.8.): Alaba, Messi, Koulibaly, Thiago, Rodriguez či Rodrigo

streda, 26. august 2020 09:47 | Autor: Martin Gregor

David Alaba
David Alaba | zdroj: tasr

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

S Messim a Barcelonou to môže zájsť až na súd

Až do včerajšieho podvečera sa ťažko verilo tomu, že by Lionel Messi naozaj mohol opustiť Barcelonu. Včera však túto možnosť potvrdil samotný katalánsky veľkoklub, ktorý oznámil, že 6-násobný víťaz Zlatej lopty požiadal o odchod z tímu. Či sa však tak naozaj aj stane je otázne pre problémovú zmluvu. Celé to dokonca môže zájsť až na súd. Viac informácii sa dočítate v tomto článku.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Alaba by mal zostať v Bayerne, Thiago odchádza

Generálny riaditeľ čerstvého víťaza Ligy majstrov Bayernu Mníchov Karl-Hainz Rummenigge verí, že David Alaba zostane v Allianz Aréne. ,,Neviem si predstaviť, že by teraz chce odísť z Bayernu,” povedal v rozhovore pre Sky Germany. ,,Veľmi dúfame, že sa rozhodne s nami zostať. Myslím si, že tiež si uvedomuje, že v Bayerne je doma,” doplnil.

Odlišne to vyzerá s Thiagom Alcantarom. Španielsky stredopoliar svoj názor nezmenil a naďalej túži po novej výzve. Včera sa mal so spoluhráčmi z Bayernu poslednýkrát rozlúčiť na spoločnom večierku, na ktorom oslavovali triumf v Lige majstrov.

David Alaba sa rozhodol, kde bude pokračovať
David Alaba sa rozhodol, kde bude pokračovať | zdroj: © TASR

Rodrigo prestupuje do Prmeier League

Vedenie Valencie potvrdil, že sa dohodila s nováčikom Premier League Leeds United na prestupe útočníka Rodriga. Netopiere by mali za jeho služby dostáť 30 miliónov eur. Podrobnosti sa dočítate tu

Rodrigo
Rodrigo | zdroj: TASR

O budúcnosti Koulibalyho rozhodnú iní, tvrdí prezident Neapolu

Prezident SSC Neapol Aurelio De Laurentiis odmietol odpovedať na otázky týkajúce sa budúcnosti obrancu Kalidoua Koulibalyho s tým, že tieto dotazy by mali byť podľa neho byť adresované Manchestru United, Manchestru City a Parížu St. Germian. Šéf klubu spod Vezuvu dal týmto vyjadrením najavo, že loptička je teraz na strane prípadných záujemcov o služby 29-ročného stopéra, ktorí rozhodnú svojimi cenovými ponukami pre Neapol o tom, či Koulibaly napokon prestúpi alebo nie.

Kalidou Koulibaly
Kalidou Koulibaly | zdroj: TASR

Rýchle správy

Budúcnosť prezidenta FC Barcelona Josepa Maria Bertomeua vo vedení Kataláncov je vážne ohrozená. Po tom ako sa Lionel Messi rozhodol oznámiť vedeniu klubu, že chce odísť, bola zvolaná v utorok večer mimoriadna schôdza vedenia, na ktorej sa malo hovoriť aj o jeho odvolaní. Niektoré informácie naznačujú, že Bartomeu už nie je prezidentom FC Barcelona, no zatiaľ to oficiálne potvrdené nebolo a môže ísť teda len o nepresne špekulácie.

Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu | zdroj: TASR

Jose Mourinho prezradil, že v čase, kedy viedol Manchester United mu legendárny Alex Ferugson odporúčal, aby získal pod svoje krídla Dele Alliho. Toho teraz vedie ako kouč Tottenhamu.

James Rodriguez je podľa informácii The Telegraph blízko tomu, že sa stane hráčom Evertonu. V ňom by mohol obnoviť spoluprácu s Carlom Ancelottim, ktorý ho trénoval v Bayerne aj Reale Madrid.