Main Content

Prestupové novinky (24.8.): Messi je vítaný, Pogba, Coutinho, Silva či Thiago

pondelok, 24. august 2020 12:25 | Autor: Martin Gregor

Leo Messi
Leo Messi | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Paul Pogba nikam neodíde

Renomovaný agent francúzskeho stredopoliara Paula Pogbu Talian Mino Raiola poprel možnosť, že by sa mohol jeho klient v priebehu tohoto leta sťahovať z Manchestru United. Raila zdôraznil, že Pogba je pre Red Devils kľúčovým hráčom a že za žiadnych okolnosti ho nepustia inam. Naopak intenzívne sa hovorí o novej zmluve, ktorá by mala predĺžiť pôsobenie Pogbu na Old Trafford o ďalšie roky. Viac sa dočítate tu.

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

Coutinho sa vráti do Barcelony. A čo potom?

Brazílčan Philippe Coutinho podľa všetkého odohral svoj posledný kariérny zápas za Bayern Mníchov. Včerajším finále Ligy majstrov sa totiž skončilo jeho hosťovanie u Bavorov, ktorí nevyužili opciu v zmluve, aby ho získali natrvalo. Coutinho sa v najbližších dňoch pripojí k Barcelončanom a ukáže sa, či zapadne do konceptu hry, ktorú si predstavuje na Camp Nou nový tréner Barcelony Ronald Koeman.

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: TASR

Thiago Silva do Chelsea?

Thiago Silva po finálovom zápase Ligy majstrov potvrdil, že to bol jeho posledný zápas vo farbách parížskeho veľkoklubu. Dlhoročná opora PSG sa podľa Sky Sports s najväčšou pravdepodobnosťou stane posilou Chelsea Londýn, kde ho láka Frank Lampard. Silvovi skončila včerajškom v PSG zmluva, čiže klubu zo Stamford Bridge stačí presvedčiť Silvu a nemusí popri tom riešiť žiadnu komunikáciu s Parížanmi.

Thiago Silva
Thiago Silva | zdroj: TASR

Messi je v PSG veľmi vítaný, tvrdí Tuchel

Po finále ligy majstrov bola sklamanému trénerovi Paríž St. Germain Thomasovi Tuchelovi položená otázka súvisiaca aj s možným príchodom Lionela Messiho do Parku Princov. Tuchel sa na otázke zasmial a vyhlásil, že ak by Messi náhodou prišiel do PSG, bol by určite veľmi vítaný. My dopĺňame, že po jeho službách poškuľuje aj Inter Miláno či Manchester City. Odchod Messiho z Camp Nou by však bol aj tak veľkou senzáciou, pretože jeho výkupná klauzula je nastavená na vyše 700 miliónov eur.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Rýchle správy

Anglický veterán Owen Hargreaves po včerajšom finále Ligy majstrov skonštatoval, že Bayern Mníchov by mal spraviť všetko čo je v jeho silách, aby si udržal služby Thiaga Alcantaru. 31-ročný španielsky stredopoliar však napriek tomu podľa všetkého odíde inam, pretože ho láka nová výzva a svoj odchod z Allianz arény oznámil už aj vedeniu klubu. Najhorúcejším kandidátom na jeho podpis je stále Liverpool.

Diario Sport tvrdí, že brazílsky stredopoliar Rafinha už nefiguruje v ďalších plánoch Barcelony a Katalánci sa ho pokúsia čím skôr predať. Rafinha, ktorý v priebehu poslednej sezóny hosťoval v Celte Vigo, je vraj v centre pozornosti Evertonu, Arsenalu a West Hamu.

 O 22-ročného francúzskeho útočníka Jonathana Ikoneho z Lille sa podľa Le 10 Sport počas leta pobijú Chelsea,  Leicester City a Inter Miláno.