Main Content

Prestupové novinky (23.8.): Sancho, Messi, Thiago, nový Kompany či Chilwell

nedeľa, 23. august 2020 10:23 | Autor: Martin Gregor

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: Instagram

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Sancho o špekuláciách

Jadon Sancho, ktorý je už mesiace spájaný s prestupom do Manchestru United, ktorý je však podľa vedenia Borussie Dortmund vylúčený, sa po dlhej dobe vyjadril k týmto špekuláciam: ,,Snažím sa nesledovať média, pretože raz keď s tým začnete, môžete veľmi jednoducho do toho spadnúť a začať sa o to príliš zaujímať. Na hráčov to môže mať silný dopad." Britský Daily Mirror medzitým uviedol, že Manchester United podľa ich zdrojov definitívne upustil od snahy priviesť ho na Old Trafford. 

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: TASR

Manchester City potrebuje “Kompanyho”, nie Messiho

Bývalá opora Manchestru City Owen Hargreaves si myslí, že najväčšia slabina súčasného kádra Cityzens tkvie v defenzíve a nie v útoku. Preto Pep Guardiola podľa jeho názoru nepotrebuje do tímu priviesť Lionela Messhio, ktorý sa začal spájať s Etihad Stadium, ale predovšetkým nového lídra obrany, teda nového “Vincenta Kompanyho”. Viac sa dočítate v tomto článku.

Pep Guardiola, Lionel Messi
Pep Guardiola, Lionel Messi | zdroj: TASR

Arsenal usiluje o Thiaga Alcantaru

Liverpool FC má v boji o služby stredopoliara Thiaga Alcantaru, ktorý je na odchode z Bayernu Mníchov, ďalšiu konkurenciu. Podľa správ, ktoré priniesol Daily Mal sa oňho zaujíma aj Mikel Arteta a jeho Arsenal FC, s ktorým vraj chce do troch rokov dokráčať až k triumfu v Lige majstrov. Alcantara má v Bayerne platný kontrakt ešte jeden rok, no aj vedenie Bavorov potvrdilo, že chce odísť a teda dôjde k jeho predaju. Bayern za jeho služby údajne pýta okolo 25 miliónov libier.

Thiago Alcantara (vľavo)
Thiago Alcantara (vľavo) | zdroj: TASR

Čistky v Juventuse?

Podľa informácii Sky Sports nový tréner Juventusu Turín Andrea Pirlo už nepočíta v tíme Starej dámy pre budúcu sezónu až s päticou súčasných hráčov. Má ísť o Gonzala Higuaína, Samiho Khediru, Federica Bernadeschiho, Douglasa Costu a Alexa Sandra. V prípade prvých dvoch menovaných je v hre aj predčasné ukončenie kontraktu. Z Juventusu už medzitým odišiel Blaise Matuidi, ktorý zamieril ku Davidovi Beckhamovi do Interu Miami.

Gonzalo Higuaín
Gonzalo Higuaín | zdroj: TASR

Chelsea blízko získu Chilwella. Poškuľuje aj po SIlvovi

Chelsea FC sa podľa tvrdení The Guardian priblížila k zisku služieb vysokohodnotného ľavého obrancu Leicestru City Bena Chilwella. Za mladú 23-ročnú anglickú hviezdu by The Blues mali vraj zaplatiť 50 miliónov libier. Leicester už medzitým zvažuje, že do tímu privedie namiesto neho Nicolasa Tagliafica z Ajaxu. Chelsea sa taktiež zaujíma o služby Thiaga Silvu, ktorého pôsobenie v PSG sa pravdepodobne skončí dnešným finále Ligy majstrov.

Ben Chilwell, Chelaea FC
Ben Chilwell, Chelaea FC | zdroj: TASR

Rýchle správy

Podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana súhlasilo vedenie Arsenalu s tým, že za služby Gabriela Magalhaesa z francúzskeho Lille zaplatí 30 miliónov eur. Podľa Romana mali o 22-ročného perspektívneho stopéra záujem aj ďalšie popredné kluby Premier League.

Brazílsky Ronaldo si myslí, že Real Madrid by mal uprednostniť snahu o získanie Kyliana Mbappeho pred iniciatívou o podpísane jeho spoluhráča z PSG Neymara.

Juventusu Turín sa nepodarí priviesť z Tottenhamu stredopoliara Giovaniho Lo Celsa. Podľa Calcio Mercato dal José Mourinho “Starej dáme” jasne najavo, že tento hráč nie je na predaj.

Bayer Leverkusen dal záujemcom o Kaiza Havertza jednoznačne najavo, že ho nepredajú pod cenu a to ani z dôvodu ekonomických dôsledkov pandémie koronavírusu. Viac sa dočítate v tomto článku