Main Content

Prestupové novinky (22.8.): Suarez o odchode, Lautaro, Pavard, Camavinga či Conte

sobota, 22. august 2020 08:33 | Autor: Martin Gregor

Luis Suaréz a otázniky
Luis Suaréz a otázniky | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Suarez o odchode z Barcelony

Luis Suarez nevie, či s ním počíta vedenie Barcelony aj do nasledujúcej sezóny. Naznačilo to jeho vyjadrenie pred kamerami, v rámci ktorého naznačil, že jeho odchod z Camp Nou nemožno zďaleka úplne vylúčiť: ,,Hovorí sa o nejakom zozname mien, ktoré určil prezident klubu, avšak nikto mi nepovedal, že chcú, aby som odišiel. Ak je práve toto želanie klubu, bolo by dobré, keby za mnou prišla nejaká osoba a povedala mi to priamo do oči.” Suarez má na Camp nou platný kontrakt ešte pre budúcu sezónu, no ak s ním Barcelona už nepočíta, zrejme sa ho pokúsi predať toto leto, aby na jeho predaji zarobila a prípadne použila tieto financie na kúpu iného futbalistu.

Luis Suarez
Luis Suarez | zdroj: TASR

Pavard v hľadáčiku PSG

Paríž St. Germain podľa plátku L’Equipe skúša šťastie v Bayerne Mníchov, teda v tíme, s ktorým si v nedeľu zahrá o ušatú trofej pre víťaza Ligy majstrov. Vedeniu PSG Sa totiž veľmi páči Benjamin Pavard, za ktorého by vraj boli ochotní zaplatiť 45 miliónov eur. Pavard by mohlo PSG pomôcť na kraji ale aj v strede obrany. Možnosť, že by ho Bayern uvoľnil je však málo pravdepodobná nakoľko samotný Bayern potrebuje v defenzíve skôr posily pre udržanie dostatočnej šírky kádra, než ďalšie odchody.

Benjamin Pavard
Benjamin Pavard | zdroj: TASR

Conte sa pustil do ostrej kritiky vedenia Interu Miláno

Po včerajšom finále Európskej ligy, v ktorom Inter Miláno prehral so Sevillou 3-2, vyhlásil tréner Nerazzurri Antono Conte, že si nie je istý tým, či bude pokračovať na lavičke talianskeho celku aj v budúcom ročníku.Antonio Conte počas tlačovej konferencie naznačil obzvlášť to, že nie je spokojný s tým, ako ku nemu a jeho hráčom pristupuje vedenie klubu. Viac sa dozviete v tomto článku.

Antonio Conte
Antonio Conte | zdroj: TASR

Barca má v prípade Lautara konkurenciu

Špekulácie o záujme Barcelony o Lautara Martineza síce v posledných týždňoch ubudli, no nič to nemení na skutočnosti, že práve katalánsky klub je spájaný s prípadným prestupom argentínskeho mladíka najčastejšie. Do hry o služby hviezdy Interu Miláno však podľa najnovších správ, ktoré priniesol birtský The Sun, vstúpil aj Manchester City. Trhová hodnota Lautara sa odhaduje na približne 100 miliónov eur a preto je jeho letný odchod zo San Siro len málo pravdepodobný. Barcelona a ani Manchester City totiž zdá sa nemajú pre ekonomické dôsledky pandémie koronavírusu peniaze nazvyš.

Lautaro Martinez
Lautaro Martinez | zdroj: TASR

Supertalent Camavinga nechcem odísť z Rennes

Mimoriadne žiadaný Eduardo Camavinga vyhlásil, že nemá záujem počas tohto leta prestupovať inam a aj v budúcej sezóne chce pôsobiť v tíme francúzskeho Rennes. Stále len 17-ročný stredopoliar správne cíti, že by mal pokračovať v tíme, v ktorom má isté miesto v zostave a teda, že by sa nemal nechať zlanáriť ani záujmom Realu Madrid, ktorý oňho prejavuje veľký interes. Išlo by síce o veľký prestup, no v prípade, že by na Santiago Bernabeu nehrával, vážne by to mohlo zastaviť jeho herný progres.

Rýchle správy

Brazílčan Alexandre Pato oznámil na Twitteri, že definitívne opúšťa Sao Paulo. Špekuluje sa, že v 30 rokoch by sa mohol vrátiť do AC Miláno, z kadiaľ odišiel v roku 2013 do Corinthians.  

AC Miláno podľa Gazetta dello Sport pokračuje v úsilí priviesť z Tottenhamu reprezentanta Pobrežia Slonoviny Sergeho Auriera.