Main Content

Prestupové novinky (21.8.): Messi, Depay, Kante, Cavani, Coutinho či Grealish

piatok, 21. august 2020 08:58 | Autor: Martin Gregor

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Messi sa po rozhovore s Koemanom necíti byť hráčom Barcelony

Španielsky RAC1 prišiel vo štvrtok podvečer s informáciami, ktoré dozaista nepotešia žiadneho fanúšika FC Barcelona. Týkajú sa súčasného nastavenia Messiho voči klubu, ktoré je ďaleko od optimálneho stavu. RAC1 tvrdí, že Messiho postoj ku klubu nezmenila ani zmena trénera a vyhodenie Erica Abidala z pozície športového riaditeľa klubu. Viac sa dočítate v tomto článku.

Ronald Koeman, Lionel Messi
Ronald Koeman, Lionel Messi | zdroj: TASR

Cavani je blízko prestupu do Benficy

Edinson Cavani, ktorý je aktuálne po odchode z Paríž St. Germain bez zamestnávateľa, je podľa renomovaného novinára Fabrizia Romana už jednou nohou hráčom Benficy Lisabon. Aktuálne sa údajne medzi nim a portugalským veľkoklubom doťahujú posledné detaily zmluvy, ktorá by mala mať platnosť až do konca sezóny 2022/2023. Uruguajský kanonier by si mohol prísť na 10 miliónov eur ročne.

Edinson Cavani
Edinson Cavani | zdroj: TASR

Grealisha chce aj Manchester City

Jack Grealish z Aston Villy, ktorý je dlhodobo spájaný najmä so záujmom Manchestru United, sa podľa najnovších informácii ocitol aj v centre záujmu mestského rivala z Etihad Stadium Manhcestru City. Tvrdí to portál The Athletics. Cena 24-ročného ofenzívneho stredopliara sa odhaduje na 40 miliónov eur. V uplynulej sezóne Premier League sa zaskvel 8 gólmi a 6 asistenciami.

Jack Grealish
Jack Grealish | zdroj: TASR

Koeman by chcel priviesť Depaya

Včera sme vás informovali, že nový tréner Barcelony Ronald Koeman by rád priviedol na Camp Nou svojho krajana Wijnalduma z Liverpool FC. V následnosti na to RAC1 vo štvrtok uviedlo, že ďalším hráčom, ktorého má v merku ako prípadnú posilu Kataláncov je ďalší Holanďan Memphis Depay z Olympique Lyon. Koeman pozná oboch velmi dobre a má voči nim nesmiernu dôveru, kdeže bol ich trénerom na lavičke Oranjes.

Memphis Depay
Memphis Depay | zdroj: © TASR

Kanté do Manchestru United?

Britský Mirror informoval, že existuje možnosť šokujúceho prestupu N’Gola Kanteho z Chelsea do Manchestru United. Kante už nemá na Stamford Bridge štatút nepredajného hráča, nakoľko pod vedením Lamparda stratil svoje pevné miesto v základnej jedenástke The Blues, no prestup k rivalovi z Old Trafford by bol aj tak veľkým prekvapením. Ak by sa Manchestru United podarilo realizovať tento obchod, Kante by mohol v Manchestri nadviazať na svoju spoluprácu s Paulom Pogbom. Viac sa dozviete v tomto článku.

N'Golo Kante
N'Golo Kante | zdroj: TASR

Rýchle správy

Podľa britského The Telegraph sú všetci v kabíne Borussie Dortmund presvedčený, že JadonSancho zostane počas novej sezóny súčasťou Dortmundu a neodíde do Manchestru United.

Philippe Countiho sa pred finále Ligy majstrov odmietol baviť o svojej budúcnosti a odmietol  špekulovať aj o možnosti jeho prestupu do Arsenalu. Coutinho v Bayerne hosťuje z Barcelony, s ktorou má platný kontakt do roku 2023.

Manchester United sa snaží vstúpiť do boja o obrancu Gabriela z francúzskeho Lille, ktorý je podľa informácii Ginalucu Di Marzia už jednou nohou hráčom Arsenalu. United majú poslať svoju finálnu ponuku do Lille v priebehu najbližších 48 hodín.

Záujem Manchestru United o služby Douglasa Costu z Juventusu Turín podľa Manchester Evening News ochladol. Ole Gunnar Solskajer sa totiž zameral na získanie tvorcu hry Davida Brooksa z Bournemouthu.