Main Content

VIDEO: Nahlas povedal, čo sa iní neodvážili! Sadlier sa pustil do kritiky PSG a Lipska

Po včerajšom semifinálovom zápase Ligy majstrov medzi Parížom St. Germain a RB Lipsko (3-0) sa Richie Sadlier rozhodol povedať svoj názor na oba kluby, ktoré sú podľa jeho názoru (ale určite nie len jeho) na míle vzdialené vzdialené od toho, aby sa o nich dalo hovoriť ako o kluboch s tradičnými majiteľmi.

Sadlier v televíznom štúdiu uviedol: ,,Sú mimoriadne nepopulárne a existujú na to pochopiteľne dôvody. Z jednej strany keď sa pozriete na Lipsko a pomyslíte si: mladý tréner, energetický štýl futbalu, krásny príbeh, prišli z nikadiaľ a veľmi rýchlo sa stali úspešnými. Avšak ak sa pozriete na to, ako to dokázali, zistíte, že obišli alebo úplne pošliapali pravidlá o vlastníctve klubu a tie sú v nemeckom futbale vnímané veľmi vážne. Tento klub vôbec nevníma dôležitosť, aby mali aj fanúšikovia nejaký hlas. Vôbec to nezohľadňuje. V Nemecku im všetci prajú neúspech, pretože si hovoria: Ak to s nimi dobre dopadne, kto ich bude nasledovať?”

Následne dodal, že Lipsko je vlastne len marketingový produkt: ,,Je to v podstate marketingová stratégia pre propagáciu značky a jej nápojov. To je dôvod, prečo tento klub existuje.”

Ešte omnoho kritickejší bol k PSG: ,,Keď sa pozriem na PSG, je to ešte omnoho horšie. Spravuje ich režim (majitelia sú z Kataru pozn.red.), ktorý neustále čelí obvineniam z mučenia novinárov, väznenia homosexuálov a porušovania iných ľudských práv. Takže ak si vážite futbal a vidíte, ako sa správajú majitelia tohto klubu, možno to nie je hra pre vás.”

Možno aj to sú dôvody, prečo napokon stroskotala snaha o predaj Newcastle United do rúk saudskoarabským investorom, čo neodobrilo vedenie Premier League pre intenzívnu kritiku médii a verejnosti. Pozadie Saudov bolo taktiež veľmi kontroverzné. Režimu, ktorý sa snažil získať väčšinový podiel v tíme, kde pôsobí aj náš Martin Dúbravka, sa napríklad pripasuje smrť novinára Džamála Chášukdžího.