Main Content

Fasel sa vyjadril k ohrozeným MS 2021. IIHF nechce urobiť zbrkle rozhodnutie

streda, 19. august 2020 06:51 | Autor: TASR

René Fasel
René Fasel | zdroj: TASR

Lausanne 18. augusta (TASR) - Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel uviedol, že situáciu v Bielorusku pozorne sledujú.

Podľa 70-ročného funkcionára sú však v tejto chvíli akékoľvek rozhodnutia predčasné. Reagoval tak na vyjadrenie lotyšského premiéra Krisjanisa Karinša, ktorý vyhlásil, že jeho krajina nechce budúcoročné MS v hokeji organizovať spoločne s Bieloruskom.

MS sa majú konať v Minsku a Rige od 21. mája do 6. júna 2021. Súčasná napätá situácia v Bielorusku po prezidentských voľbách však vyvoláva mnohé otázniky. V krajine vyšli do ulíc demonštranti, podľa ktorých boli voľby zmanipulované. "Naša federácia nemá nič spoločné s politikou. Situácia v Bielorusku je však pre nás, samozrejme, problém, ktorým sa zaoberáme. Rada IIHF preto usporiadala videokonferenciu. Situáciu sledujeme, ale teraz by bolo nesprávne akokoľvek zasiahnuť," citoval Fasela portál blick.ch.

V A-skupine v Minsku by mali hrať aj slovenskí hokejisti, okrem nich sú v nej Rusko, Švédsko, Česko, Švajčiarsko, Dánsko, Bielorusko a Veľká Británia. V B-skupine v Rige budú účinkovať Kanada, Fínsko, USA, Nemecko, Lotyšsko, Nórsko, Taliansko a Kazachstan.