Main Content

OFICIÁLNE: FC Barcelona prepustila Quiqueho Setiena

pondelok, 17. august 2020 20:27 | Autor: TASR

Quique Setien
Quique Setien | zdroj: TASR

Barcelona 17. augusta (TASR) - Vedenie španielskeho futbalového klubu FC Barcelona v pondelok prepustilo zo svojich služieb trénera Quiqueho Setiena.

Informovala o tom agentúra AFP. Setien pôsobil v Barcelone od januára, keď nahradil Ernesta Valverdeho. Meno jeho nástupcu zatiaľ nie je známe.

Katalánsky klub potvrdil avizovaný krok po pondelkovom mimoriadnom zasadnutí vedenia. "Blaugranas" pod vedením Setiena nezískali žiadnu trofej. Po koronavírusovej prestávke prišli o vedúce postavenie v tabuľke La Ligy a napokon obsadili druhú priečku. V piatok jeho zverenci vypadli vo štvrťfinále Ligy majstrov po zahanbujúcej prehre s Bayernom Mníchov 2:8. Setien mal zmluvu do júna 2022.

Podľa španielskych médií je najhorúcejší kandidát na uvoľnený post Holanďan Ronald Koeman. Bývalý obranca klubu je už podľa agentúry AP na rokovaniach v Barcelone. Päťdesiatsedemročný Koeman vedie od roku 2018 holandskú reprezentáciu.

V Barcelone pôsobil ako hráč v rokoch 1985 až 1995, získal s ňou štyri ligové prvenstvá i Európsky pohár majstrov (1991/92). Po konci aktívnej kariéry v roku 1997 presedlal na trénerskú stoličku a v katalánskej metropole pôsobil ako asistent v rokoch 1998-2000.