Main Content

Kevin De Bruyne sa stal Hráčom roka v Premier League

nedeľa, 16. august 2020 14:36 | Autor: TASR

Andrew Robertson a Kevin de Bruyne
Andrew Robertson a Kevin de Bruyne | zdroj: TASR

Manchester 16. augusta (TASR) - Stredopoliar Manchestru City Kevin de Bruyne sa stal najlepším futbalistom uplynulej sezóny Premier League. Titul Hráč roka získal vďaka hlasom fanúšikov na webovej stránke EA Sports, kapitánov 20 klubov najvyššej anglickej súťaže a futbalových odborníkov.

De Bruyne odohral v ligovom ročníku 2019/2020 za City 35 zápasov, v ktorých nastrieľal 13 gólov. Zároveň s 20 asistenciami vyrovnal ligový rekord, ktorý stanovil v sezóne 2002/2003 Thierry Henry v drese Arsenalu Londýn. "Citizens" skončili v tabuľke na druhom mieste, s 18-bodovým odstupom za majstrovským Liverpoolom a pätnásťbodovým náskokom pred duom Manchester United - FC Chelsea.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar je po Vincentovi Kompanym a Edenovi Hazardovi tretí Belgičan za uplynulých deväť sezón, ktorý získal toto prestížne ocenenie. De Bruyne uspel v hlasovaní pred trojicou hráčov Liverpoolu Trentom Alexandrom-Arnoldom, Jordanom Hendersonom a Sadiom Maném, útočníkom Southamptonu Dannym Ingsom, Jamiem Vardym z Leicestru a brankárom Burnley Nickom Popeom. Informovala o tom BBC na svojom webe.