Main Content

Prestupové novinky (14.8.): Boj o Sancha, Kante, Dybala či prestupy Slovákov

piatok, 14. august 2020 14:21 | Autor: Martin Gregor

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Barcelona hľadá náhradu za Setiena

Podľa britského ESPN vedenie Barcelony intenzívne hľadá možnú náhradu za trénera Quiqueho  Setiena a to bez ohľadu na to, ako dopadne dnešný štvrťfinálový zápas Ligy majstrov s Bayernom Mníchov. Možnými kandidátmi na pozíciu nového hlavného kormidelníka Kataláncov údajne sú Xavi Hernandez, Mauricio PochettinoRonald Koeman.

Quique Setien
Quique Setien | zdroj: TASR

Špekulácie o Sanchovi neutíchajú

Hoci vedenie Borussie Dortmund dalo už viackrát jasne najavo, že Jadon Sancho zostane v tíme žlto-čiernych aj v novej sezóne, prestupové fámy týkajúce sa jeho možného odchodu zo Signal Iduna Parku pokračujú. Podľa britského denníku Mirror dokonca o jeho služby neusiluje už len Manchester United, ale aj Barcelona a Real Madrid. Musíme však upozornil, že Real Madrid vylúčil možnosť veľkých letných nákupov a v kombinácii so stanoviskom Borussie sa nám zdá toto spojenie extrémne nepravdepodobné. Stopa z Barcelony môže pôsobiť o čosi reálnejšie, keďže Sancho by mohol byť pre Kataláncov akousi alternatívou za Lautara Martineza, ktorého sa im nedarí získať z Interu Miláno. Aj tak však zostáva najreálnejšou možnosťou tá, že tieto špekulácie stoja na vode a nemajú pevné základy.

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: Instagram

Inter sa zaujíma o Kantého

Podľa Gatetta Dello Sport má Inter Miláno záujem o angažovanie N’Gola Kanteho z Chelsea Londýn.  Francúzsky majster sveta už nemá na Stamford Bridge status nepredajného hráča, čo by Nerazzurri radi využili. Trhová cena 29-ročného francúzskeho záložníka sa však odhaduje až na vyše 80 miliónov eur a je teda veľmi otázne, či by Inter bol schopný túto čiastku Chelsea vyplatiť.

Ngolo Kante
Ngolo Kante | zdroj: TASR

Willian sa stal hráčom Arsenalu

Dlho očakávané sa dnes stalo realitou. Arsenal Londýn na svojom oficiálnom Instagrame potvrdil podpis zmluvy s brazílskym stredopoliarom Willianom, ktorý sa pred pár dňami rozlúčil s fanúšikmi Chelsea, čím de facto potvrdil svoj odchod zo Stamford Bridge. Viac podrobností sa dočítate tu

Willian
Willian | zdroj: Instagram

Erik Jirka mieri do Španielska, Mráz do Poľska

Dresy mení aj dvojica perspektívnych slovenských reprezentantov. 22-ročný Erik Jirka odchádza z Crvenej Zvezdy Belehrad na ročné hosťovanie do španielskeho klubu Deportivo Mirandes, ktorý pôsobí v druhej najvyššej španielskej súťaži. O rok starší Mráz bude obliekať taktiež formou hosťovania dres poľského Lubinu Zaglebie, ktorý získal v rámci dohody s FC Empoli aj opciu na jeho trvalo odkúpenie.

Erik Jirka
Erik Jirka | zdroj: Instagram

Správy ohľadom Alcantaru sa rôznia

Kým Sky Sports tvrdí, že medzi Liverpoolom a Bayernom Mníchov neprebiehajú žiadne rokovania o možnej kúpe Thiaga Alcantaru a že možnosť jeho príchodu na Anfield Road je minimálna, opačný názor má rešpektovaný taliansky novinár Fabrizio Romano. Ten včera večer na Twitteri informoval, že Klopp má stále veľký záujem o jeho služby a Thiago je taktiež naklonený príchodu k The Reds. Liverpool však musí za jeho služby zaplatiť 30 miliónov eur. To je čiastka, pod ktorú Bayern vraj nepôjde.

Thiago Alcantara
Thiago Alcantara | zdroj: © TASR

Rýchle správy

Paulo Dybala sa podľa britského bulvárneho denníku Mirror ocitol v centre pozornosti dvoch anglických klubov Manchestru United a Tottenahmu Hotspur. Cenovka argentínskej hviezdy je vraj 100 miliónov eur, no pravdou je, že realizácia jeho odchodu z Juventusu by bola pre všetkých obrovským prekvapením.

Avizovaný prestup Blaiseho Matuidiho do Interu Miami sa stal realitou. Francúzsky majster sveta sa dohodol s Juventusom Turín na predčasnom ukončení zmluvy. Viac sa dozviete tu

Odion Ighalo z Manchestru United sa podľa Foot Mercato ocitol v centre pozornosti skautov Parížu St. Germain. PSG totiž hľadá na trhu hráča, ktorý by zaplátal dieru po Edinsonovi Cavanim.