Main Content

Prestupové novinky (13.8.): Ronaldo do Barcelony, výmena Juve s Atleticom, Thiago či Wenger

štvrtok, 13. august 2020 09:50 | Autor: Martin Gregor

Cristiano Ronaldo, FC Barcelona
Cristiano Ronaldo, FC Barcelona | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Prezident PSG: Neymar a Kylian Mbappe nás nikdy neopustia!

Paríž St. Germain sa prvýkrát od roku 1994 dostal do semifinále Ligy majstrov a s ofenzívnym duom Neymar – Kylian Mbappe si verí aj na celkový triumf v tejto najprestížnejšej klubovej futbalovej súťaži na svete.  Nesmiernu dôležitosť tejto dvojice pre parížsky veľkoklub hneď po zápase vyzdvihol jeho prezident klubu Al-Khelaifi, ktorý povedal, že z Parku princov nikdy neodídu. ,,Neymar a Kylian patria medzi najlepších hráčov na svete, avšak cely tím odohral výborný zápas. V posledných mesiacoch sa náš tím zmenil. Obaja určite zostanú, nikdy neodídu!,” vyhlásil presvedčivo. Téme sme sa podrobnejšie venovali v tomto článku.

Neymar a Kylian Mbappe
Neymar a Kylian Mbappe | zdroj: TASR

Črtá sa výmena medzi Juventusom a Atleticom?

Juvetus Turín sa údajne zaujíma o služby Thomasa ParteyaAtletica Madrid. Španielsky veľkoklub je vraj ochotný ponúknuť jeho služby, ak záujemca “položí” na stôl 50 miliónov eur. Podľa informácii Calcio Mercato si to Stará dáma nemôže dovoliť, no pokúsi sa ujedať dohodu, v rámci ktorej pošle opačným smerom Federica Bernadeschihoa Douglasa Costu.

Diego Simeone
Diego Simeone | zdroj: © TASR

Ronaldo ponúknutý Barcelone?

So šokujúcim vyhlásením prišiel španielsky novinár Guillem Balague, ktorý tvrdí, že Juventus Turín ponúkol Barcelone možnosť kúpy Cristiana Ronalda. Stará dáma je údajne vo finančných ťažkostiach, ktoré ju motivujú zbaviť sa práve Ronaldových služieb, keďže je jednoznačne najlepšie plateným hráčom turínskeho veľkoklubu a jeho odchodom by klubu finančne „odľahlo”.  Reálnosť takéhoto transferu je však minimálna. Jednak Barcelona nemá k dispozícii dostatok financií na jeho kúpu a taktiež je nepredstaviteľné, že by Cristiano vedel hrať po boku svojho najväčšieho rivala Lionela Messiho. Preto sa domnievame, že vyjadrenie Balagueho je jednou z najväčších novinárskych kačíc posledného obdobia.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

O Thiaga prejavil záujem aj Manchester City

Včera sme vás informovali, že španielsky stredopoliar Thiago Alcantara napokon neprestúpi do Liverpoolu, pretože ten je spokojný so zložením svojej zálohy a nechce zbytočne míňať. Horúcim kandidátom na jeho získanie z Bayernu, z kadiaľ deklaruje svoj letný odchod, zostáva teda Paríž St. Germain. Podľa Le10Sport však najnovšie začal prejavovať záujem o jeho služby aj anglický vicemajster Manchester City, kde by mohol Thiago obnoviť svoju spoluprácu s Pepom Guardiolom.

Thiago
Thiago | zdroj: TASR

Wenger odmietol ponuku trénovať Barcelonu

Arséne Wenger, ktorý si od ukončenia svojho pôsobenia na lavičke Arsenalu stále nenašiel nový futbalový domov, dostal podľa francúzskeho Le10 Sport ponuku viesť Barcelonu, kde by nahradil Quiqueho Setiena. Legendárny francúzsky lodivod však túto ponuku odmietol. O služby Wengera v poslednom období usilovalo viacero klubov, no Arséne zrejme váha, či ešte chce pokračovať v trénerskej kariére.

Arséne Wenger
Arséne Wenger | zdroj: TASR