Main Content

Reakcie Dunajskej Stredy, Žiliny a Ružomberka na žreb Európskej ligy

utorok, 11. august 2020 05:22 | Autor: TASR

Európska liga logo
Európska liga logo | zdroj: TASR

Nyon 10. augusta (TASR) - Slovenské kluby spoznali svojich súperov v 1. predkole Európskej ligy. Prinášame vám reakcie zástupcov DAC Dunajská Streda, MŠK Žilina a MFK Ružomberok na ich súperov. 

Súperom futbalistov MFK Ružomberok v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2020/2021 bude Servette Ženeva, hrať sa bude na jeden zápas vo Švajčiarsku.

Vicemajster MŠK Žilina dostal The New Saints z Walesu, duel sa uskutoční na Britských ostrovoch.

Tretí tím uplynulého ročníka najvyššej slovenskej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda sa v rovnakej fáze stretne s islandským FH Hafnarfjördur na súperovej pôde.

Súboje 1. predkola sú na programe vo štvrtok 27. augusta.

Reakcie zo slovenského tábora

Zsolt Kalmár, kapitán DAC: "Všetky tri možné mužstvá by boli dosť silné, ja som však nevnímal ani tak súperov, ako náš cieľ, ktorým je postup. V každom prípade chceme tento zápas vyhrať, vieme že hráme vonku a vieme, že to bude ťažšie, pretože na severe je všetko iné, napríklad aj kvalita ihriska. Na Islande som ešte nehral, ale severský futbal som zažil v Dánsku, a ten je založený na dlhých nahrávkach, ziskoch odrazených druhých lôpt a mnohých súbojoch. S takýmto zápasom budeme rátať, isté je, že to bude veľký zápas."

Dominik Kružliak, obranca DAC Dunajská Streda: "V Európskej lige si už nenavyberáme ľahkého súpera. Hráme vonku na Islande, škoda, že sme nedostali zápas doma. Verím, že sa dobre pripravíme a že to zvládneme. V reprezentácii do 21 rokov sme hrali na Islande, prehrali sme tam 0:2. Verím, že to bude teraz opačne. Preferujú silový futbal. Favorit nie je. Počasie tam bude chladnejšie, keďže máme náročný program pred sebou, to by nám mohlo vyhovovať."

Karol Belaník, športový manažér Žiliny: "Tohto súpera mám zafixovaného ako pravidelného účastníka predkôl Ligy majstrov, ale v tejto sezóne skončili na druhom mieste. Pred šiestimi rokmi hrali dvojzápas so Slovanom Bratislava a podľa toho, čo si spomínam, pôsobili ako húževnatý tím, ale snažili sa hrať kultivovaný, kombinačný futbal. Nebol to vtedy jednoduchý dvojzápas a inak to nebude ani teraz, hlavne, keď budeme hrať na Ostrovoch. Ostrovný futbal je o nasadení, o vysokom počte súbojov, čiže sa na to budeme musieť pripraviť, pretože je to iný typ futbalu. Ťažko dopredu povedať, ako budú hrať. Musíme najskôr získať o súperovi nejaké aktuálne informácie."

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina: "Ostrovný futbal ma vždy osobne priťahoval. Budeme sa s tým musieť popasovať, určite to bude o súbojoch. Pozeral som si ich štadión, zdá sa mi, že majú rovnako umelý trávnik. Musíme sa k tomu postaviť čelom, je jedno s kým budeme hrať, určite budeme chcieť zvíťaziť. Súpera si bližšie zanalyzujeme a potom budeme múdrejší. Každopádne sa tešíme na tento duel."

Jakub Paur, kapitán MŠK Žilina: "Súpera príliš nepoznáme, nevieme, čo nás čaká. Dopredu môžem povedať iba to, že nás nečaká nič jednoduché. Chceme prekvapiť, pobiť sa o dobrý výsledok. Určite nepredáme kožu lacno."