Main Content

Prestupové novinky (10.8.): Ronaldo zvažuje odchod, Škriniar, Sancho, Dybala či Kroos

pondelok, 10. august 2020 08:42 | Autor: Martin Gregor

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Škriniar alebo Conte

Podľa talianskeho portálu Tuttosport, ktorý citovali viaceré ďalšie zahraničné média, je Milan Škriniar blízko odchodu z Interu Miláno, pričom ako najreálnejšie nové pôsobisko slovenského reprezentanta sa aktuálnee javí byť Tottnhamu Hotspur. Špekulácie týkajúce sa budúcnosti odchovanca MŠK Žilina naberajú na obrátkach aj vďaka tomu, že v Interi Miláno po dlhej dobe stratil miesto v základnej zostave trénera Antonia Conteho. Kým v minulej sezóne to bolo prakticky nepredstaviteľné, v tej súčasnej v posledných piatich dueloch nastúpil v úvodnej jedenástke len raz. Téme sme sa podrobnejšie venovali v tomto článku.

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Sancho nebude robiť problémy

Ak sa avizovaný prestup Jadona SanchaBorussie Dortmund do Manchehstru United napokon nerealizuje, čo je v čase písania tohto textu zdá sa najreálnejšie, 20-ročný Angličan z toho vraj nebude robiť veľkú vedu a napriek tomu, že túži po návrate do Anglicka, bude naďalej odovzdávať vo farbách žlto-čiernych špičkové služby. Uviedol to magazín Kicker, ktorý tvrdí, že Sancho je podľa dobre informovaných zdrojov naďalej stopercentné odhodlaný bojovať za Borussiu a odovzdať pre jej úspech všetko, čo bude v jeho silách.

Jadon Sancho, Manchester United
Jadon Sancho, Manchester United | zdroj: TASR

Ronaldo zvažuje prestup do PSG

Podľa informácii magazínu Foot Mercato Cristiano Ronaldo po nečakane rýchlom konci Juventusu v Lige majstrov opäť zvažuje svoj odchod. Najhorúcejšou stopou je vraj Paríž St. Germain, ktorý mal oňho záujem už počas zimy a vraj sa v tom čase reálne schyľovalo k veľkému transferu. 35-ročný Portugalčan na sklonku kariéry túži pôsobiť v klube, s ktorým môže bojovať o tie najprestížnejšie trofeje. Aj preto aktuálne zvažuje, či by nebolo pôsobenie po boku Neymara či Mbappeho preňho správnym krokom.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Veľká výmena medzi Realom Madrid a Juventusom?

Prezident Realu Madrid Florentino Peréz dal po konci sezóny La Ligy jednoznačne najavo, že Biely Balet nebude počas tohto leta investovať veľké peniaze do nových posíl. Napriek tomu by však mohol na trhu uloviť jednu veľkú hviezdu. Informoval o tom portál Sport Mediaset, ktorý tvrdí, že Real Madrid by veľmi rád priviedol na Santiago Bernabeu hviezdu Juventusu Turín Paula Dybalu. Výmenou zaňho ponúka služby dvoch hviezd Pusiniek. Viac sa dozviete v tomto článku.

Paulo Dybala
Paulo Dybala | zdroj: TASR

Barcelona sa zaujíma o Bernarda Silvu

Britský The Telegraph informoval, že FC Barcelona sa začala zaujímať o služby hviezdneho stredopoliara Bernarda Silvu z Manchestru City. Portugalský reprezentant by mohol prísť na Camp Nou za finančnú kompenzáciu plus jedného či dvoch hráčov Barcelony, o ktorých by prejavil záujem Manchester City. Mohlo by ísť napríklad o Nelsona Semeda. Vzhľadom na finančné problémy Barcelony však tejto špekulácii príliš veľkú váhu nedávame a skôr sa prikláňame k možnosti, že takýto obchod nemá reálnu šancu.

Bernardo Silva
Bernardo Silva | zdroj: TASR

Willian potvrdil odchod, Arsenal na spadnutie?

32-ročný Brazílčan Willian sa skrz sociálne siete rozlúčil s fanúšikmi Chelsea a nepriamo tak potvrdil svoj odchod zo  Stamford Bridge. Podľa aktuálnych informácii je najhorúcejšou stopou jeho nového pôsobiska priamy konkurent Chelsea londýnsky Arsenal. Willianovi končí zmluva s Chelsea k k 31. augustu a po tomto termíne ho bude môcť hociktorý klub podpísať bez finančnej kompenzácie pre predchádzajúceho zamestnávateľa.

Willian
Willian | zdroj: TASR

Rýchle správy

Prvou letnou posilou Liverpoolu by sa mal stať Kostas Tsimikas z gréckeho Olympiakosu. The Reds podľa informácii Goal.com zaňho zaplatia 12 miliónov libier.

Ole Gunnar Solskjaer je presvedčený, že Paul Pogba zostane hráčom Manchestru United a že v najbližších rokoch z neho dostanú na Old Trafford to najlepšie, čo sa v ňom skrýva.

Útočník Burnley Chris Wood je spájaný  so záujmom rímskeho Lazia. Informovalo o tom Corrirre Dello Sport.

Podľa Mundo Deportivo je Barcelona pripravená predať svojho 20-ročného obrancu Juana-Claira Todiba, o ktorého sa zaujímajú Leicester, Everton či AC Miláno.

Argentínsky veterán Carlos Tevez predĺžil zmluvu s Bocou Juniors o ďalšiu sezónu.