Main Content

Prestupové novinky (8.8.): Ronaldo, Zidane, Oblak, Lingard, Garcia či Wilian

sobota, 8. august 2020 09:25 | Autor: Martin Gregor

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Zidane zostáva trénerom Realu Madrid

Po neúspešnom ťažení Realu Madrid v Lige majstrov, z ktorej sa porúčal po včerajšej odvete osemfinále s Manchestrom City, podľa očakávaní padla aj otázka, či bude francúzsky lodivod Zinedine Zidane pokračovať na lavičke Bieleho baletu. Zidane však odpovedal viac než jasne, keď skonštatoval: ,,Nad niečím takým nemusíte ani rozmýšľať. Som trénerom Madridu a tak to je. Nemusíte klásť na túto tému žiadne ďalšie otázky.”

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Ronaldo zostane v Juventuse, tvrdí Agnelli

Prezident Juventusu Turín Andrea Agnelli po včerajšom prekvapujúcom vyradení Starej dámy v osemfinále Ligy majstrov s Olympique Lyon ubezpečil fanúšikov, že Cristiano Ronaldo zostane hráčom tohto tímu aj v budúcej sezóne. 35-ročný Portugalčan má platný kontakt v Juventuse až do konca sezóny 2021/2022, no vzhľadom na horšiu formu Starej dámy sa špekuluje, či ho to neláka do silnejšieho klubu s väčšími šancami uspieť v Lige majstrov.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Liverpool sa zaujíma služby hráčov Norwichu a Watfordu

Podľa denníka Metro Norwich City odmietol ponuku Liverpoolu v hodnote 10 miliónov libier za obrancu Jamala Lewisa. 22-ročný mladík hrajúci na ľavej strane obrany chce naďalej pôsobiť v Premier League a teda jeho odchod z Norwichu, ktorý sa medzi elitou neudržal, je stále pravdepodobný. Liveprool Echo zas informoval, že The Reds sa usilujú o angažovanie Ismaila Sarra z Watfordu, ktorý taktiež zostúpil do The Championship. 22-ročný Sarr má údajne výborný vzťah so Sadiom Maném, čo by mohlo k realizácii obchodu pomôcť.  

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Chelsea musí kúpiť lepšieho brankára, upozorňuje Sinclair

Frank Sinclair upozorňuje vedenie Chelsea FC, že ak chce bojovať o titul v Premier League, musí bezpodmienečne priviesť do tímu kvalitnejšieho brankára. Kepa Arrizabalaga totiž nedokázal presvedčiť o svojich kvalitách a jeho rekordne drahý prestup je obrovským sklamaním. ,,Ak chce byť konkurencie schopná proti Liverpoolu a Manchestru City, Chelsea musí mať brankára na vysokom štandarde ako je napríklad Jan Oblak,” uviedol. Slovinský brankár je spájaný s The Blues už dlhšiu dobu, no Atletico Madrid dalo jasne najavo, že nie je na predaj, no ak by sa náhodou realizoval, jednoznačne by bol najdrahším v histórii v kategórii brankárov.

Kepa Arrizabalaga
Kepa Arrizabalaga | zdroj: TASR

Rýchle správy

Crystal Palace sa podľa Evening Standard zaujíma o služby krídelníka Watfordu Gerarda Deulofeua. Jeho odchod z klubu sa vzhľadom na vyradenie klubu z Premier League očakáva, no problémom je zmluva, ktorú má platnú až do roku 2023.

Barcelona sa chystá ponúknuť za Erica Garciu z Manchestru City 15 miliónov eur. 19-ročný mladík už naznačil, že nechce s City podpísať novú zmluvu a preto je jeho transfer veľmi pravdepodobný.

Podľa The Guardian je Manchester United pripravený vypočuť si prípadné ponuky za Jesseho Lingarda.

Frank Lampard uviedol, že ho avizovaný odchod Williana do Arsenalu nemrzí. ,,Nemám žiadne pocity sklamania, ak sa rozhodol, že sa chce presunúť inam,” povedal stručne médiám.

Everton sa zaujíma o služby Dioga DalotaManchestru United, za ktorého by mohol Carlo Ancelotti podľa Daily Star ponúknuť 10 miliónov libier.