Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (16.12.)

piatok, 16. december 2011 12:09 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (16.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (16.12.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

ARSENAL: Hviezda 1. FC Kolín Lucas Podolski predvčerom vyhlásil, že svoj súčasný tím opustí len v prípade ak prestúpi do jedného z najväčších svetových veľkoklubov. Na tieto správy reagoval ako jeden z prvých Arséne Wenger, ktorý by skvelého nemeckého útočníka rád videl vo svojom kádri už počas zimného prestupového obdobia. Po boku Robina Van Persieho by mohol Podolski v Arsenale vytvoriť najsilnejší útok v Premiership.

EVERTON: Ján Mucha sa môže tešiť na nového slávneho spoluhráča. Od zimy sa nim stane americký reprezentant Landon Donovan, ktorý využije prestávku v americkej MLS na hosťovanie v liverpoolskom klube. Donovan ide do známeho prostredia, keďže v Evertone už hosťoval začiatkom minulého roku (odohral 13 zápasov s bilanciou 2 gólov).

NEWCASTLE:
V Newcastli sa už viac-menej zmierujú s tým, že klub čoskoro opustí Cheick Tioté, o ktorého má záujem viacero veľkoklubov. Manažér čierneho koňa tejto sezóny Premier League Alan Pardew však upozorňuje záujemcov, že svoju hviezdu nepredajú vôbec lacno. ,,Budú nám musieť ponúknuť poriadne veľké peniaze, pretože sme momentálne v dobrej pozícií,” dodal. 25-ročný stredopoliar z Pobrežia Slonoviny by mohol záujemcov stáť podľa odhadov okolo 10 miliónov libier.

CHELSEA:
Londýnsky veľkoklub sa počas zimy bude chcieť posilniť v útoku, čo naznačuje veľké množstvo špekulácií z posledných dní. Hovorilo sa hlavne o Davidovi Villovi, ktorého prestup na Stamford Bridge včera vylúčil tréner Barcelony Pep Guardiola (a neskôr sa Villa dokonca nešťastne zranil čím sa táto možnosť úplne vylučuje). Chelsea by chcela do útoku podľa najnovších správ Edisona Cavaniho z Neapolu. Zdá sa, že záujem Romana Abramoviča o tohto skvelého uruguajského útočníka je veľký, no jeho prestup počas zimy je zatiaľ veľmi nepravdepodobný, nakoľko Neapol nechce uvoľniť svoje hviezdy pred osemfinále Ligy majstrov.

MANCHESTER UNITED:
V súvislosti s Red Devils sa každý deň v médiách rieši otázka nového stredopoliara, ktorý by mal vyplniť prázdne miesto, ktoré za sebou zanechal po minulej sezóne končiaci Paul Scholes. Podľa denníku Olé sa chystá Manchester v zime ponúknuť 25 miliónov libier za záložníka Nicolasa Gaitana z Benfiky Lisabon. Tento hráč je červeným diablom dobre známy z tohtoročnej edície ligy majstrov, keď nastúpil v oboch vzájomných zápasoch.. Gaitan je 23 ročný záložník z Argentíny, ktorý si už stihol odkrútiť aj 6 zápasov po boku Lionela Messiho v argentínskej reprezentácií.      

MANCHESTER UNITED:
Antonio Valencia sa ocitol v hľadáčiku Juventusu Turín. United však nechcú o jeho predaji ani počuť. Reálnejšie však vyzerá odchod mladého Taliana Federica Machedu, ktorý pravdepodobne odíde už počas zimy.