Main Content

Prestupové novinky (5.8.): Posilňovanie Manchestru City, Sancho, Thiago či Grealish

streda, 5. august 2020 09:34 | Autor: Martin Gregor

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. Prinášame vám prehľad najzaujímavejších noviniek posledného dňa.

Ferran Torres posilou Manchestru City

Dlhoočakávaný prestup sa stal realitou. Manchester City na svojich sociálnych sieťach potvrdil príchod talentovaného španielskeho futbalistu Ferrana Torresa, ktorého si vyhliadol ako náhradu za nemeckého reprezentanta Leroya Saného prestupujúceho do Bayernu. Podrobnosti o odchode Torresa z Valencie na Etihad Stadium sa dozviete v tomto článku.  

Ferran Torres
Ferran Torres | zdroj: Instagram

Nathan Aké mieri do Manchestru City

Po získaní služieb Ferrana Torresa by mal Manchester City oznámiť ďalšiu zaujímavú posilu už v najbližších dňoch. Tentokrát sa bude týkať zadných radov, no nepôjde o Milana Škriniara, ktorý bol taktiež spájaný s mužstvom Pepa Guardiolu. Novou posilou City na post stopéra by sa mal napokon stať 25-ročný holandský reprezentačný obranca Nathan Aké z Bournemouthu. Podrobnosti sa dočítate v tomto článku

Nathan Aké
Nathan Aké | zdroj: TASR

Dortmund a Manchester United sa vraj dohodli!

Britský The Guardian odvolávajúci sa na informácie renomovaného tallinského novinára Fabrizia Romana uviedol, že Dortmund Manchester United sa dohodli na podmienkach prestupu talentovaného anglického mladíka Jadona Sancha. Podrobnosti o dlhoočakávanom obchode sa dozviete v tomto našom článku

Jadon Sancho, Borussia Dortmund, Manchester United
Jadon Sancho, Borussia Dortmund, Manchester United | zdroj: TASR

Aston Villa si chce udržať Grealisha

Aston Villa, ktorej sa na poslednú chvíľu podarilo udržať v Premier League, sa podľa britského The Sun stoj čo stoj snaží zabezpečiť si služby mimoriadne žiadaného Jacka Grealisha aj pre budúcu sezónu. Ponúka mu preto vylepšený kontakt s príjmom 100 tisíc libier týždenne, čím by si prilepšil o 30 tisíc libier. Hlavným kandidátom na jeho získanie zostáva Manchester United, no zdá sa, že Aston Villa bude robiť všetko pre to, aby ho presvedčila zostať.   

Jack Grealish
Jack Grealish | zdroj: TASR

Thiago napokon do PSG?

Stredopoliar Thiago Alcantara, ktorý je na odchode z Bayernu Mníchov, bol v posledných mesiacoch spájaný najmä s Liverpoolom. Prispievali k tomu indície, podľa ktorých ho to na Anfield Road veľmi láka a taktiež vyjadrenia trénera The Reds Jurgena Kloppa, ktorý ho označil za veľmi šikovného futbalistu. Najnovšie správy s ktorými prišiel francúzsky portál Canal Supporters však uvádzajú, že do hry o jeho služby intenzívne vstúpil Paríž St. Germain a je možné, že napokon jeho kroky povedú do Parku Princov. Dôvodom sú hlavne peniaze. Kým Liverpool totiž nie je ochotný zaplatiť Bayernu viac než 25 miliónov eur, PSG núka za 29-ročného Španiela o 5 miliónov viac.   

Thiago Alcantara
Thiago Alcantara | zdroj: © TASR

Rýchle správy

Newcastle United by rád získal z Bournemouthu, ktorý zostúpil do nižšej anglickej ligy The Championship, dvojicu Josh KingDavid Brooks. Informoval o tom The Telegraph.

Manchester United sa intenzívne zaujíma o služby krajného obrancu FC Porto Alexa Tellesa, ktorý by mohol zvýšiť konkurenciu na ľavej strane pre Lukea Shawa. Záujem o jeho služby však má aj Chelsea.

Serge Aurirer z Tottenhamu by mohol v lete prestúpiť do AC Miláno. Novinár GIanluca Di Marzio tvrdí, že pravý krajný obranca sa tejto možnosti nebráni. Tottenhamu by mohli Rossoneri zaplatiť za jeho služby 20 miliónov eur.