Main Content

Dortmund a Manchester sa dohodli na podmienkach prestupu Sancha!

streda, 5. august 2020 09:30 | Autor: Martin Gregor

Jadon Sancho, Borussia Dortmund, Manchester United
Jadon Sancho, Borussia Dortmund, Manchester United | zdroj: TASR

Britský The Guardian odvolávajúci sa na informácie renomovaného tallinského novinára Fabrizia Romana uviedol, že Dortmund a Manchester United sa dohodli na podmienkach prestupu talentovaného anglického mladíka Jadona Sancha.

20-ročný Angličan, ktorý v  17 rokoch prišiel do Dortmundu z Manchestru City, je zdá sa už jednou nohou naspäť v Manchestri. Tentokrát by však mal obliekať dres Červených diablov.

Sancho by sa mal stať najdrahším britským futbalistom histórie, keďže United zaňho napokon zaplatia v rámci troch rovnakých splátok až 100 miliónov eur. Ďalších 18 miliónov libier by malo byť Dortmundu vyplatených v nasledujúcich rokoch formou bonusov za jeho výkonnosť.

Ako sme informovali v predchádzajúcich dňoch, problémom pre Manchester United nebola ani tak celková čiastka, ktorú za Sancha Dortmund požaduje, ale najmä to, že ju nevie vyplatiť jednorazovo. Ako je však uvedené aj vyššie, žlto-čierni zrejme pristúpili na to, že im bude táto suma splatená v rámci troch splátok.

Sancho, ktorý v nedávno skončenej sezóne strelil v Bundeslige 17 gólov a pridal 17 asistencií, čo sú na ledva dvadsaťročného mladíka úžasné čísla, by mal na Old Trafford zarábať 250 tisíc libiertýždenne, čím si podľa The Guardian výrazne polepší oproti platu, ktorý dostával v Signal Iduna Parku.

Kým The Guardian a Fabrizio Romano informujú, že prestup Sancha na Old Trafford je na spadnutie, s výrazne odlišnými správami prišiel včera portál Goal.com. Ten dospel k názoru, že Dortmund a Manchester United sa stále nevedia dohodnúť na detailoch a preto možno celý transfer úplne stroskotá.

Nám neostáva teda nič iné, len počkať, kým transfer potvrdia oficiálne zdroje.