Main Content

Prestup Jadona Sancha komplikujú financie. Problém má aj Manchester United

pondelok, 3. august 2020 09:20 | Autor: Martin Gregor

Jadon Sancho, Manchester United
Jadon Sancho, Manchester United | zdroj: TASR

Dlho očakávaný prestup Jadona Sancha z Borussie Dortmund do Manchestru United je stále v hre, no komplikáciou sú ako inak peniaze. Ekonomické dôsledky pandémie koronavírusu sa totiž týkajú aj slávneho klubu z Old Trafford.

Všetky indície týkajúce sa Sancha vedú jedným smerom - Angličan je pripravený vrátiť sa domov ku svojej rodine a Dortmund taktiež priznáva, že jeho predaj je reálne v hre. Problémom je len prestupová čiastka. Žlto-čierni sú si vedomí jeho ceny a nechcú prísť o svoj klenot pod cenu. Sancho je právom považovaný za jedného z najlepších mladíkov na svete. Ktovie, možno ide o budúceho víťaza Zlatej lopty.

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: TASR

Prestupová suma 120 miliónov eur je preto čiastka, ktorú nechce Dormtmund podliezť. Podľa nemeckého Bildu však Manchester United jednoducho nemá na to, aby ju uhradil kompletnú. Z toho dôvodu sa Červení Diabli pokúšajú s Borussiou dohodnúť jej postupné splatenie. Najprv by do Dortmundu smerovalo 70 miliónov, ďalších 30 milónov po budúcej sezóne a posledná splátka 20 miliónov až v lete roku 2022.

Teraz sa čaká na to, ako zareaguje Dortmund. Športový riaditeľ Michael Zorc viackrát naznačil, že by si Sancha najradšej udržali, no nebudú mu brániť v odchode, ak o požiada a nájde sa záujemca, ktorý ho vyplatí.