Main Content

Podarí sa Arsenalu udržať Aubameyanga? V hre sú veľké peniaze

pondelok, 3. august 2020 09:20 | Autor: Martin Gregor

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang | zdroj: TASR

O osude Pierrea-Emericka Aubameyanga, ktorý svoju dôležitosť pre Arsenal FC potvrdil aj v úspešnom finále FA Cupu, v ktorom strelil oba góly Gunners, stále nie je rozhodnuté. Klub z Emirates Stadium však robí všetko pre to, aby si služby gabonského útočníka udržal.

31-ročný Aubameyang v závere sezóny potvrdil, že patrí medzi najlepších útočníkov v Európe. Dôkazom je 22 ligových gólov a ďalších sedem v pohárových súbojoch. Zmluva s Arsenalom však vyprší už po budúcej sezóne a tak je logické, že špekulácii o jeho predaji pribúda.

Odchod z Arsenalu počas zimy a následnej koronapauzy naznačoval aj samotný Aubameyang, ktorý vtedy priznal, že premýšľa o svojej budúcnosti. Nedávno sa dokonca objavili správy, podľa ktorých v januári existovala možnosť jeho presunu do Chelsea. To by vzhľadom na informácie, ktoré unikali zo zákulisia, dávalo aj celkom zmysel nakoľko rodina Aubameyanga vraj chce zostať v Londýne.

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang | zdroj: TASR

Možným motívom, prečo Gabončan vôbec rozmýšľal nad odchodom z klubu mali byť najmä výkony samotného mužstva. V 31 rokoch totiž cíti, že chce pôsobiť v klube, s ktorým môže mať najvyššie ambície. Forma Arsenalu sa však v posledných týždňoch zlepšila, napokon dokráčal k FA Cupu a tak je možné, že “Auba” opäť našiel dôveru v projekt, ktorý na Emirates Stadium buduje Mikel Arteta.

Presvedčiť ho zostať v tíme Gunners by mala aj nová lukratívna zmluva. Arsenal mu podľa Daily Mirror už tento týždeň ponúkne vylepšený kontrakt s týždenným platom 250 tisíc libier s trojročnou platnosťou, čím by si prilepšil v porovnaní so súčasnou zmluvou o 70 tisíc libier za týždeň.

Medzitým sa objavujú špekulácie, podľa ktorých si na jeho služby brúsi zuby Barcelona či Inter Miláno. Najpravdepodobnejším scenárom však napokon bude jeho zotrvanie v Arsenale. Tréner Gunners Mikel Arteta naznačil, že by sa to mohlo podariť. Aubymeyanga povzbudil aj tým, že ho prirovnal k najväčším ofenzívnym legendám klubu Thierrymu Henrymu, Dennisovi Bergkahmpovi a Ianovi Wrightovi. Verí, že ak zostane, môže sa radiť medzi nich.