Main Content

Hancko: Nebolo to jednoduché. Chcem sa poďakovať hlavne fanúšikom Sparty

pondelok, 3. august 2020 06:05 | Autor: TASR

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: AC Sparta Praha

Praha 2. augusta (TASR) - Slovenský futbalista Dávid Hancko definitívne zostane v Sparte Praha aj v budúcej sezóne. "Rudí" sa dohodli s Fiorentinou na predĺžení hosťovanie o rok, súčasťou dohody je opcia na trvalý prestup. Informoval o tom v nedeľu portál iDnes.cz, ktorému to potvrdili zdroje oboznámené s priebehom rokovaní.

Hancko prišiel z Fiorentiny do Sparty pred minulou sezónou, napriek rozpačitým začiatkom sa postupne vypracoval na oporu defenzívy, v ktorej vytvorili s krajanom Lukášom Štetinom stabilné stopérske duo. Po skončení ročníka prejavila Sparta záujem o jeho trvalé angažovanie, no to narazilo na vysokú výkupnú klauzulu 6 miliónov eur.

"Hanci dal jasne najavo, že chce bezpodmienečne zostať v Sparte. Pod trénerom Kotalom spravil veľký pokrok. Ukázal potenciál a kvalitu, práve preto sme ho pred rokom dotiahli na Letnú. Verím, že bude u nás naďalej rásť," uviedol športový riaditeľ Sparty Tomáš Rosický.

Hancko je rád, že aj v novej sezóne bude obliekať rudý dres . "Vedenie Sparty i agent odviedli skvelú robotu, ale najdôležitejšie bolo, že som to tak chcel. Aj napriek tomu, že nevyšiel prestup, povedal som, že tu aj tak chcem zostať. Dohodli sme sa na možnosti ďalšieho hosťovania. Nebolo to jednoduché, ale som rád, že to vyšlo. Chcem sa poďakovať všetkým, najmä fanúšikom Sparty, pretože ich podpora a túžba po tom, aby som tu zostal, bola obrovská."