Main Content

Prestupové novinky (1.8.): Škriniar a Tottenham, Sancho, Jimenez, Koulibaly, Havertz & Aubameyang

sobota, 1. august 2020 07:59 | Autor: Martin Gregor

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. Prinášame vám prehľad najzaujímavejších noviniek posledného dňa.

Prestup Sancha na spadnutie!

Britský The Indepentend informoval, že Borussia Dortmund súhlasila s prestupovou čiastkou za Jadona Sancha v hodnote 60 miliónov libier. Za túto sumu by sa mal mladý Angličan sťahovať na Old Trafford do Manchestru United. Údajnej realizácii transferu mala pomôcť hlavne samotná vôľa mladého stále len 20-ročného Angličana vrátiť sa na Britské ostrovy, aby bol bližšie svojej rodine. Viac sa dozviete v tomto článku

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: TASR

Inter rokuje s Tottenhamom o Škriniarovi

V piatok sme vás informovali, že sa črtá reálna možnosť výmeny Milana Škriniara z Interu Miláno za Tanguya Ndombelého z Tottenhau Hotspur. Ďalšie podrobnejšie informácie k tomuto transferu publikoval na svojej oficiálnej stránke včera neskoro večer rešpektovaný taliansky novinár Gianluca Di Marzio. Ten tvrdí, že Inter má naozaj eminentný záujem o Ndombeleho, nakoľko mladý Francúz je hráčom, ktorý by sa vraj ideálne hodil do stredu podľa Nerazzurri, a preto sú zaňho ochotní obetovať aj služby slovenského obrancu, ktorý si urobil na San Siro výborné meno. Problémom pri dosiahnutí dohody by však vraj mohli byť požiadavky zo strany Škriniara a tiež váhanie prezidenta Spurs Danilea Levyho o výhodnosti tejto dohody. V prípade Škriniara môže ísť o plat, ale otázne je aj to, či by mal slovenský stopér vôbec záujem posilniť londýnsky klub, ktorý práve nezažíva najvydarenejšie obdobie a v budúcej sezóne si nezahrá v Lige majstrov. Škriniar bol pritom v minulosti spájaný s atraktívnejšími destináciami. Kým pred rokom sa hovorilo hlavne o FC Barcelona a  Real Madrid, počas tohto leta sa spomínajú najmä Mmanchester United a Manchester City.

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Hancko vraj zostane v Sparte

Slovenský futbalový reprezentant Dávid Hancko údajne zostane v Sparte Praha aj v ďalšej sezóne. Dvadsaťdvaročnému obrancovi sa v sobotu skončilo "na Letnej" hosťovanie, no podľa rešpektovaného plátku Sky Sport sa český klub dohodol s talianskou Fiorentinou na predĺžení výpožičky o jednu ďalšiu sezónu. Podrobnosti sa dozviete v tomto článku.

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: AC Sparta Praha

Laurentiis povedal cenu za Koulibalyho

Hoci Manchester City je blízko k realizácii prestupu Nathana Akého z Bournemouthu, čím výrazne posilní svoju obranu, podľa britských médií sa Cityzens naďalej snažia uloviť aj služby Kalidoua Koulibalyho z Neapolu. K možnému odchodu 29-ročného Senegalčana spod Vezuvu sa vyjadril v rozhovore pre Sky Sports samotný majiteľ Neapolčanov Antonio De Laurentiis, ktorý povedal natvrdo aj čiastku, ktorú by zaňho požadoval. Viac sa dočítate v tomto článku.

Kalidou Koulibaly
Kalidou Koulibaly | zdroj: TASR

Juventus vraj porazil Manchester United v boji o Jimeneza

Mexický útočník Raul Jimenez má podľa španielskeho bulvárneho média AS namierené do Juventusu Turín, ktorý vraj vyhral boj o jeho služby s Manchestrom United. 29-ročný forvard Wolverhamptonu strelil v uplynulej sezóne vo všetkých súťažiach dokopy 27 gólov a na prestupovom trhu je mimoriadne žiadaným artiklom. Podľa AS by mala Stará dáma za Jimeneza zaplatiť až 80 miliónov eur.

Raul Jimenez
Raul Jimenez | zdroj: TASR

Urobil Neapol rekordnú akvizíciu?

Včera večer sme vás informovali, že SSC Neapol získal z OSC Lille 21-ročného futbalistu Victora Osimhena, ktorý bol následne médiami označený za historicky najdrahšiu posilu klubu spod Vezuvu. Novinár Gianluca DiMarzio vysvetlil, ako novinári došli k tomuto záveru, nakoľko prestupová čiastka oficiálne oznámená nebola. Podľa DiMarzia Neapol zaplatí za tohto perspektívneho útočníka v rámci finančného prevodu až 70 miliónov eur plus v budúcnosti ďalších 10 miliónov  formou bonusov (ak sa naplnia podmienky), no opačným smerom pošle štvoricu hráčov Karnezis, Manzi, Palmieri a Ligouri, čím sa celková čiastka zníži o 20 miliónov eur, ktoré budú vyplatené Neapolu. Ak sa teda neráta bonus, prestupová čiastka celej dohody bude činiť napokon 50 miliónov eur.

Victor Osimhen
Victor Osimhen | zdroj: SSC Neapol Instagram

Rýchle správy

Daily Mail informoval, že Pierre-Emerick Aubameyang bol v januári blízko k šokujúcemu prestupu do konkurenčnej Chelsea. 31-ročný útočník, ktorému po budúcej sezóne končí na Emirates Stadium zmluva, už viackrát naznačil, že rozmýšľa o svojej ďalšej budúcnosti a nevylučuje zmenu dresu. Jeho rodina by však údajne najradšej zostala v Londýne a preto dáva možnosť prestupu ku londýnskej konkurencii celkom zmysel.

Legendárny taliansky stredopoliar Andrea Pirlo sa včera oficiálne stal trénerom tímu Juventusu Turín do 23 rokov. Zároveň však priznal, že mal aj ponuky z Premier League či Serie A. Pôsobenie v záložnom tíme zvolil z dôvodu nadobudnutia dostatočných trénerských skúsenosti.

Prezident Bayeru LeverkusenSimon Rolfes informoval, že doposiaľ nedostali za hviezdneho mladíka Kaia Havertza žiadnu oficiálnu ponuku. Nemecký supertalent je spájaný predovšetkým sf Chelsea FC, ktorá má oňho obrovský záujem.