Main Content

Prestupové novinky (31.7.): Ibrahimovič, Sancho, Škriniar, Aké či osud Alexisa Sancheza

piatok, 31. júl 2020 10:24 | Autor: Martin Gregor

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. Prinášame vám prehľad najzaujímavejších noviniek posledného dňa.

Milan Škriniar súčasťou obchodu medzi Interom a Spurs?

V prípade prestupových fám vždy visí vo vzduchu otázka, nakoľko sú reálne, do akej miery sú prifarbené médiami, alebo dokonca úplne vymyslené. Niektorí športoví novinári sú však známi svojimi naozaj hodnovernými zdrojmi. Aj preto by sa najnovšia správa, ktorá sa týka okrajovo aj Milana Škriniara a zverejnil ju novinár Fabrizio Romano, mala brať  vážne. Viac sa dočítate tu.

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Inter si je istý tým, že udrží Alexisa Sancheza

Podľa Manchester Evening News je Inter Miláno blízko k dohode o kúpe Alexisa Sancheza. 31-ročný čilsky futbalista v tejto sezóne v tíme Nerazzurri len hosťoval z Manchestru United, kde úplne nenaplnil očakávania po príchode z Arsenalu za 34 miliónov eur. V Miláne obzvlášť v závere sezóny výrazne herne pookrial a preto majú modro-čierni veľký záujem udržať si jeho služby. Podľa Transfermarktu by mohla byť jeho cena niekde na úrovni 15-20 miliónov eur.

Alexis Sanchez
Alexis Sanchez | zdroj: Instagram Inter Miláno

Dortmund stále dúfa, že si udrži Jadona Sancha. Má však aj plán B

Športový riaditeľ Borussie Dortmund Michael Zorc uviedol, že by bol veľmi rád, keby sa žlto-čiernym napokon podarilo udržať služby 20-ročného mladíka Jadona Sancha, ktorý v nedávno skončenej sezóne Bundesligy nazbieral v 32 zápasoch 17 gólov a 17 asistencií. ,,Jadon je neuveriteľný futbalista, ktorý hrá na úrovni, akú som predtým pri hráčovi v jeho veku nikdy nevidel. Myslím si, že by sa mohol dokonca stáť najlepším hráčom na svete, kde sa pozriete na jeho súčasný vek. Bol by som veľmi rád, keby ostal s nami aj v nasledujúcej sezóne. Teraz sa musíme držať faktov a tie sú také, že s ním máme zmluvu do roku 2022,” skonštatoval Zorc. Podrobnejšie sme sa tejto téme venovali v tomto článku.

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: TASR

Ibrahimovič pokračuje v rokovaniach s AC Miláno

Hoci to dlhšie vyzeralo tak, že Zlatan Ibrahimovič po tejto sezóne odíde z AC Miláno, zlepšené výkony Rossoneri a zároveň gradujúca forma 38-ročného švédskeho TOP kanoniera vedú k tomu, že by sa mohli dohodnúť na predĺžení spolupráce. Rešpektovaný novinár Gianluca DiMarzio uviedol, že rokovania  o novej zmluve intenzívne prebiehajú a mali by viesť napokon k zdarnému koncu.

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič | zdroj: TASR

Manchester City zrejme oznámi zisk Akého

Manchester City je podľa niektorých médii veľmi blízko k získaniu služieb Nathana Akého z Bornemouthu. Jeho ziskom by si Cityzens vyriešili stopérsku otázku a tým pádom by s najväčšou pravdepodobnosťou stroskotala možnosť príchodu Milana Škriniara. Bournemouthu by mali “Guardiolovci” údajne zaplatiť za služby holandského reprezentanta 40 miliónov eur.

Rýchle správy

Karl-Hainz Rummeningge vyjadril presvedčenie, že David Alaba napokon podpíše s Bayernom novú zmluvu a zostane hráčom Bavorov až do konca kariéry.

Kým Rummeningge verí, že Alaba sa napokon rozhodne zostať v Allianz aréne, pokiaľ ide o ThiagaAlcantaru, je presvedčený, že čoskoro odíde. Thiago totiž hľadá novú výzvu a najpravdepodobnejšie ju nájde v Liverpoole.

Granit Xhaka priznal, že bol v januári veľmi blízko rozhodnutiu opustiť Arsenal, no s odstupom času je veľmi vďačný trénerovi Gunners Mikelovi Artetovi, že mu dal na Emirates Stadium druhú šancu.

Lucas Vazquez rokuje s vedenim Realu Madrid o novej zmluve. Tá súčasná mu končí po budúcej sezóne a ak si chce Biely balet poistiť jeho služby, mal by sa dohodnúť ešte počas tohto leta.