Main Content

Dortmund stále dúfa, že si udrži Jadona Sancha. Má však aj plán B

piatok, 31. júl 2020 10:24 | Autor: Martin Gregor

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: Instagram

Športový riaditeľ Borussie Dortmund Michael Zorc uviedol, že by bol veľmi rád, keby sa žlto-čiernym napokon podarilo udržať služby 20-ročného mladíka Jadona Sancha, ktorý v nedávno skončenej sezóne Bundesligy nazbieral v 32 zápasoch 17 gólov a 17 asistencií.

,,Jadon je neuveriteľný futbalista, ktorý hrá na úrovni, akú som predtým pri hráčovi v jeho veku nikdy nevidel. Myslím si, že by sa mohol dokonca stáť najlepším hráčom na svete, kde sa pozriete na jeho súčasný vek. Bol by som veľmi rád, keby ostal s nami aj v nasledujúcej sezóne. Teraz sa musíme držať faktov a tie sú také, že s ním máme zmluvu do roku 2022,” skonštatoval Zorc, ktorýsa nedávno dohodol s Borussiou na predĺžení spolupráce o ďalšie dva roky.

Dortmund si je vedomý, že udržanie služieb anglického reprezentanta nebude vôbec ľahké. Sancha to čoraz viac láka naspäť do Anglicka, kde má rodinu. Veľký záujem hlási Manchester United, teda klub z mesta, z ktorého v roku 2017 do Nemecka prichádzal. Jadon bol totiž hráčom akadémie Manchestru City.

Nemecký veľkoklub, ktorý by chcel v budúcej sezóne sťažiť Bayernu boj o majstrovský titul, sa pripravuje aj na možnosť, že bude napokon musieť Sancha predať, hoci viackrát zdôraznil, že ho uvoľní len za podmienky, že o to požiada on sám. Dortmundu sa totiž ako “firme” darí dobre a na rozdiel od minulosti nie je nútený predávať hráčov, aby vyrovnal rozpočet. Ak by ho teda náhodou naozaj predal, ako alternatívu číslo jeden má vraj označeného Memphisa Depaya, teda 26-ročného kapitána Lyonu.

Portál Goal.com doplnil, že Dortmund si cení Sancha až na 132 miliónov eur.