Main Content

Chára sa v utorok vrátil do tréningu, v obrannej dvojici s McAvoyom

streda, 29. júl 2020 07:15 | Autor: TASR

Zdeno Chára a Patrice Bergeron
Zdeno Chára a Patrice Bergeron | zdroj: TASR

Toronto 28. júla (TASR) - Zdeno Chára sa v utorok vrátil do tréningového procesu hokejistov Bostonu Bruins. Slovenský obranca vynechal úvodný tréning po príchode do Toronta, kde sa rozbehne play off NHL.

Slovenský kapitán "medveďov" nemohol ísť v pondelok na ľad, pretože tím nedostal jeho nedeľňajšie výsledky testu na koronavírus. Na utorňajšom popoludňajšom tréningu však už nechýbal a predstavil sa v prvej obrannej dvojici s Charliem McAvoyom. Klub o tom informoval na svojom oficiálnom profile na twitteri.

Tréner Bruce Cassidy hovoril o Chárovom návrate už dopoludnia miestneho času, keď sa prihovoril médiám prostredníctvom videokonferencie: "Plán je, že pôjde na ľad. Očakávam, že tam bude."

Hokejisti a členovia realizačných tímov 24 klubov, ktorých sa týka reštart NHL, odleteli v nedeľu do Toronta a Edmontonu, kde vyvrcholí sezóna. V tzv. hub cities sú izolovaní od zvyšku sveta a každý deň absolvujú testy na COVID-19. Šestnásť tímov (osem v každej konferencii) čaká od soboty 1. augusta predkolo play off, v ktorom budú bojovať o účasť v 1. kole vyraďovačky, najlepších osem tímov po základnej časti zatiaľ bude hrať v dvoch skupinách o čo najlepšie nasadenie v play off.