Main Content

Slovenská "dvadsiatka" prehrala aj tretí zápas s Čechmi

pondelok, 27. júl 2020 19:59 | Autor: TASR

Róbert Petrovický
Róbert Petrovický | zdroj: TASR

Brno 27. júla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali aj v treťom, záverečnom prípravnom zápase s českými rovesníkmi. Zverenci trénera Róberta Petrovického podľahli v pondelok v športovom centre Lužánky v Brne súperovi 1:3.

Mladí Slováci si pripísali proti ČR prehry aj v piatok (2:6) a nedeľu (0:4). Tímy sa na odohratí duelov dohodli v rámci prípravy na juniorské MS v kanadských mestách Edmonton a Red Deer.

prípravný zápas - pondelok:

Česko "20" - Slovensko "20" 3:1 (3:0, 0:0, 0:1)

Góly: 4. Pytlík (Koffer, Myšák), 11. Barinka (Přikryl), 12. Koffer (Pytlík, Teplý) - 60. Slafkovský (Čajkovič, Turanský). Rozhodovali: Jeřábek, Vrba – Ondráček, Špůr, vylúčení: 6:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 59 divákov.

ČR: Bednář – Kubíček, Kučeřík, Haš, Svozil, Jiříček, Klikorka, Poizl, Baláž – Novák, Myšák, Raška – Teplý, Pytlík, Koffer – Barinka, Vitouch, Peterek – Pšenička, Přikryl, Jindra

SR: Latkóczy – Stacha, Golian, Mudrák, Fatul, Turan, Petrovický, Beňo, Gajdoš – Čajkovič, Turanský, Kolenič – Melcher, Jellúš, Valigura – Lašák, Kašlík, Chromiak – Jendek, Slafkovský, Krajč

Mladí Slováci opäť nezachytili úvod stretnutia a už v 12. minúte prehrávali 0:3. Česi nekompromisne trestali ich vylúčenia a využili dve presilovky. V prvej tretine si Petrovického zverenci síce vypracovali niekoľko šancí, no žiadnu nevyužili, tú najväčšiu nepremenil Turanský. V úvode druhej časti sa Slováci museli brániť pri presilovkovom tlaku súpera, no Latkóczy odolal. Hostia potom prebrali iniciatívu, boli aktívnejším tímom, strelecky sa však stále nevedeli presadiť. Dočkali sa až v záverečnej minúte zápasu, keď sa Čajkovičova delovka odrazila od zadného mantinelu pred bránku a Slafkovský pohotovo poslal puk do siete. V posledných sekundách to skúsili hostia so šiestimi korčuliarmi na ľade, ale druhého gólu sa už nedočkali.