Main Content

VIDEO: Hrozivý faul na Mbappeho. V PSG majú obavy, červená bola oprávnená

Paríž 25. júla (TASR) - Triumf futbalistov Paríža St. Germain vo Francúzskom pohári zatienilo zranenie hviezdneho Kyliana Mbappeho. Francúzsky reprezentant sa v 31. minúte stal terčom ostrého zákroku Loica Perrina, po ktorom uvidel kapitán St. Etienne červenú kartu. Parížania zvíťazili 1:0 vďaka presnému zásahu Neymara v 14. minúte.

Mbappe sa nechal dlhší čas ošetrovať, no napokon ho vystriedal Pablo Sarabia. "Každý, kto ten faul videl, má obavy, samozrejme, aj ja. Žiadne správy o Kylianovom zdravotnom stave nemáme. Musíme byť trpezliví, čakajú ho testy," povedal po zápase tréner PSG Thomas Tuchel.

Nemecký kouč zároveň nešetril kritikou na piatkového súpera. "Tretí duel so St. Etienne a tretia červená karta. Všetky v úvodných tridsiatich minútach," pripomenul Tuchel. Tréner "zeleno-bielych" Claude Puel sa snažil nájsť pre tvrdú hru svojho hráča vysvetlenie. "Snažil sa hrať loptu. Pravdou je, že Kylian bol v tej chvíli skrátka príliš rýchly. Verím, že má iba menšie zranenie," povedal kouč St. Etienne podľa AFP.

Finálový zápas Francúzskeho pohára bol prvým duelom vo významnej európskej súťaži, ktorý sa po vypuknutí pandémie koronavírusu odohral pred divákmi. Na Stade de France s kapacitou 80.000 divákov sledoval zápas obmedzený počet 2805 návštevníkov, vrátane francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona. Klub z hlavného mesta si pripísal už trinásty triumf v súťaži.

Paríž St. Germain čaká najbližší piatok finále Ligového pohára proti Lyonu. Následne sa už bude môcť sústrediť na štvrťfinálový súboj Ligy majstrov, v ktorom nastúpi proti Atalante Bergamo.