Main Content

Pastrňák s Kašem sa pripoja k tréningu Bruins až v Toronte

štvrtok, 23. júl 2020 05:41 | Autor: TASR

David Pastrňák
David Pastrňák | zdroj: TASR

Boston 22. júla (TASR) - Dvojica českých hokejistov David Pastrňák a Ondřej Kaše pravdepodobne bude trénovať s hráčmi Bostonu až po prílete mužstva do Toronta, kde tímy Východnej konferencie reštartujú sezónu NHL.

"Možno sa im podarí zapojiť do tréningu aj skôr, no podľa môjho odhadu bude tomu tak až v Toronte," citoval portál tsn.ca prezidenta Bruins Cama Neelyho.

Od otvorenia prípravného kempu obaja českí útočníci trénovali s tímom na ľade iba raz - minulý týždeň v stredu. Tímy NHL majú podľa protokolu zakázané informovať o zdravotnom stave svojich hráčov. Citeľná je najmä absencia Pastrňáka, ktorý sa musel izolovať po kontakte s osobou nakazenou koronavírusom. Český útočník nastrieľal v základnej časti 48 gólov a zhodne s Alexandrom Ovečkinom z Washingtonu získali Maurice Richard Trophy určenú najlepšiemu kanonierovi súťaže.

Boston odohrá jediný prípravný zápas budúci týždeň vo štvrtok proti Columbusu. Prvý ostrý duel po reštarte absolvuje 2. augusta, keď v skupine o nasadenie nastúpi proti Philadelphii. Bruins povedie v bojoch o Stanleyho pohár kapitán Zdeno Chára, v bránke sa budú spoliehať aj na Jaroslava Haláka.