Main Content

VIDEO: Arénu, v ktorej sa má dohrať sezóna NHL, zaplavila voda

Edmonton 17. júla (TASR) - Dejisko vyraďovacej fázy hokejovej NHL postihla dva týždne pred reštartom súťaže menšia komplikácia. Edmonton zasiahla vo štvrtok silná búrka a vytopila tamojší štadión Rogers Place.

Hoci sa na twitteri objavili zábery valiacej sa vody zo stropu aj "jazierko" vo vestibule, predstavitelia Edmontonu Oilers ubezpečili, že reštart sezóny nie je v ohrození. "Rátame škody, ale v tomto momente sme si istí, že to nenaruší prípravy a neovplyvní reštart NHL," citovala agentúra AP hovorcu Oilers Entertainment Group Tima Shiptona.

Obavy fanúšikov hokeja miernil aj starosta Edmontonu Don Iveson. "Poškodenie je kozmetické a týka sa iba povrchu strechy, nie je štrukturálne. Nevyzerá to dobre, no budova je stabilná. Bude možné ju opraviť rýchlo," povedal na tlačovej konferencii.

Ligu pre šíriaci sa koronavírus stopli 12. marca, prerušená základná časť sa nebude dohrávať a ročník bude od 1. augusta pokračovať vyraďovacou časťou iba za účasti 24 najlepších tímov. Kluby z Východnej konferencie odohrajú svoje stretnutia v torontskej Scotiabank Arene, tímy zo Západnej konferencie sa zídu v Rogers Place v Edmontone.