Main Content

Kandidáti na zisk trofeje Lady Byngovej: MacKinnon, Matthews alebo O’Reilly

piatok, 17. júl 2020 08:31 | Autor: TASR

Nathan MacKinnon
Nathan MacKinnon | zdroj: Nathan MacKinnon

New York 16. júla (TASR) - Útočníci Auston Matthews z Toronta Maple Leafs, Nathan MacKinnon z Colorada Avalanche a Ryan O’Reilly zo St. Louis Blues sú kandidáti na zisk Lady Byng Trophy.

Cenu každoročne udeľujú v zámorskej NHL za športové a džentlmenské správanie v kombinácii so športovými výkonmi. Nomináciu zverejnila vo štvrtok oficiálna webová stránka súťaže.

Útočník Toronta Matthews zaznamenal v 70 zápasoch tejto sezóny 47 gólov a 80 bodov. Na trestnej lavici pritom strávil len osem minút. Menej trestných minút v kariére ešte nemal.

Center Colorada MacKinnon nazbieral 35 gólov a 93 bodov v 69 stretnutiach, pričom na trestnej lavici strávil len dvanásť minút. Tiež je to najnižšie číslo v jeho kariére.

O’Reilly zo St. Louis získal toto ocenenie už v roku 2014, vtedy hral za Colorado. V tomto ročníku odohral 71 zápasov, v ktorých strelil 12 gólov a nazbieral 61 bodov. Na konte mal desať trestných minút. Trofej mohol získať aj v uplynulých dvoch rokoch, zakaždým skončil v hlasovaní druhý. Meno víťaza trofeje, ktorá sa udeľuje už od roku 1925, bude známe počas konferenčného finále play off alebo pred finále Stanleyho pohára.