Main Content

Luis Suarez sa vyjadril na adresu Lautara Martineza

štvrtok, 16. júl 2020 17:00 | Autor: Martin Gregor

Luis Suarez, Lautaro Martinez
Luis Suarez, Lautaro Martinez | zdroj: TASR

Špekulácie  o prestupe Lautara Martineza z Interu Miláno do FC Barcelona naďalej neutíchajú. Kým niektoré bulvárnejšie média hovoria o prestupe už ako o hotovej veci, iné zdroje, najmä zo zákulisia tohto klubu naznačujú, že k jeho realizácii sa Barcelona ešte ani zďaleka nepriblížila.

Napriek tomu, že v súčasnosti ťažko odhadnúť do akej miery je príchod 22-ročného Argentínčana na Camp Nou reálny, k tejto téme sa vyjadril aj jeho potenciálny budúci spoluhráč Uruguajčan Luis Suarez. Na Lautara Martineza sa ho totiž pýtali v rozhovore pre španielsky Sport.

,,Je to výborný hráč. V Interi predvádza futbal na vysokej úrovni. Nie je jednoduché prísť z Argentíny do Talianska a dokázať v takej kompilovanej lige, akou je Serie A, hrať tak dobre. Je veľmi mladý a ak sa rozhodne prísť do Barcelony pokúsime sa mu pomôcť, aby sa čo najrýchlejšie adaptoval a cítil sa s nami dobre.”

Zo strany Suareza ide o veľmi sympatické slová dvojnásobne preto, že prípadným príchodom Lautara by sa pravdepodobne výrazne znížila jeho zápasová vyťaženosť. Suarez bol dokonca v niektorých médiách spájaný s možným odchodom z Barcelony, aby Katalánci získali peniaze na kúpu Lautara, pretože Inter zaňho pýta 100 miliónov eur a Katalánci si túto čiastku nemôžu dovoliť zaplatiť bez toho, aby predtým niekoho predali.