Main Content

Prestúpi Harry Kane do Manchestru City?

štvrtok, 16. júl 2020 17:00 | Autor: Martin Gregor

Harry Kane
Harry Kane | zdroj: TASR

Bývalý anglický reprezentant Trevor Sinclair, ktorý počas svojej úspešnej kariéry strávil štyri sezóny aj v Manchestri City, odporúča vedeniu Cityzens, aby sa zameralo na získanie služieb hviezdneho útočníka Harryho Kanea.

26-ročný anglický reprezentant, ktorý  patrí posledné roky k najnebezpečnejším útočníkom Premier League, by mohol po tejto sezóne opustiť Tottenham Hotspur. S klubom má síce silné väzby, no v budúcej sezóne bude chýbať v pohárovej Európe, čo vymohlo rodáka z Londýna napokon motivovať k prestupu.

Podľa informácii portálu Goal.com by však museli prípadní záujemcovia o jeho služby vyplatiť Tottenhamu až 100 miliónov eur. Toľko zaňho totiž požaduje šéf Spurs Daniel Levy.

,,Je použiteľný na rôznych pozíciách, čo je vlastnosť, ktorú Guardiola požaduje od každého svojho hráča,“ pochválil Kanea v rozhovore pre TalkSport spomínaný Sinclair, ktorý upozornil, že odkedy Edin Džeko opustil Etihad Stadium Manchestru City chyba v útoku typický vysoký hrotový útočník. Citeľné je to najmä vtedy, keď súperi postavia proti City hlbokú obranu.

,,Vysoký útočník ako alternatíva pre Citizens by rozhodne nebola zlá voľba. Môžem spomenúť aj Raula Jimeneza z Wolverhamptonu, no rozhodne by mali ísť najprv po Kaneovi. Avšak pretože je Angličan, Tottenham zrejme bude požadovať astronomickú sumu, takže napokon pravdepodobne pôjdu po Jimenezovi,” načrtol Sinclair svoje očakávania od možného priebehu letného prestupového obdobia.

Raul Jimenez
Raul Jimenez | zdroj: Instagram

Čo sa týka lojálnosti Kanea k Tottenhamu, Sinclair si myslí, že Spurs mu naozaj ležia v srdci a svoj klub miluje. No zároveň je presvedčený, že možnosť prestupu neustále zvažuje. ,,Nech vás ani nenapadne myslieť si, že o prestupe spolu s jeho agentom vôbec nehovoria. Bol by som nesmierne prekvapený,keby nerozmýšľal nad odchodom.”