Main Content

Martin Škrtel, Dávid Hancko a veľký prestup

streda, 15. júl 2020 17:30 | Autor: Martin Gregor

Martin Škrtel
Martin Škrtel | zdroj: TASR

Mnohými slovenskými médiami, a my pochopiteľne nechceme byť výnimkou, sa prehnala špekulácia, podlá ktorej by sa mohol stáť novou posilou Sparty Praha bývalý kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel.

Škrtel by vraj mohol na Letnej nahradiť ďalšieho Slováka Dávida Hancka, ktorý v Sparte hosťuje, no Pražania si ho pravdepodobne neudržia, pretože kmeňový zamestnávateľ mladého slovenského reprezentanta ACF Fiorentina zaňho požaduje až 6 miliónov eur. Hancko by pritom v Prahe rád zostal aj kvôli vážnemu vzťahu s tenistkou Kristýnou Pliškovou.

Podľa medializovaných správ existuje aj málo pravdepodobná možnosť, že by Sparta doplatila Fiorentine časť prestupovej sumy za Hancka až jeho neskorším predajom do ďalšieho klubu.

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: AC Sparta Praha

Podľa zdrojov Sport.cz je zdá sa najreálnejšie, že Sparta bude musieť nájsť na stopérsky post za Hancka náhradu a preto je horúcou stopou angažovanie Martina Škrtela z tureckého Basaksehiru, s ktorým je blízko k majstrovskému titulu.

Budúcnosť Škrtela je napriek tomu nejasná, pretože zmluva s istanbulským klubom mu po sezóne končí a hoci patrí medzi jeho opory, nie je isté, že sa dohodne na podpise novej. Možnou motiváciou pokračovať v Turecku však môže byť účasť v Lige majstrov.