Main Content

Prestupové novinky (13.7.): Xavi bude trénerom Barcy, Messi zostane, Sancho, N'Golo Kante či Klopp

pondelok, 13. júl 2020 18:00 | Autor: Martin Gregor

Dnešné prestupové špekulácie sú tu. Prinášame ich v tradičnej prehľadnej forme.

Barcelona si počká, čo bude ...

Prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu povedal, že Katalánci si počkajú na to, ako sa vyvinie situácia na prestupovom trhu skôr než urobia prvý vážny krok. Nepriamo tak naznačil aj klubovú stratégiu, pokiaľ ide o prípadný zisk služieb Lauzara Martineza z Interu Miláno. Podrobnejšie sme sa tejto téme venovali v tomto článku.

Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu | zdroj: TASR

Sancho lacnejší nebude

Športový riaditeľ Borussie Dortmund Michael Zorc skonštatoval, že cena Jadona Sancha v žiadnom prípade nebude nižšia než 120 miliónov eur, čo je aj čiastka, ktorá je stanovená v jeho výkupnej klauzule. Popri tom zároveň odkázal, že na anglického mladíka neexistuje žiadna koronavírusová zľava. O Sancha má najväčší záujem Manchester United, no čoraz viac odborníkov upozorňuje United, aby na úkor prípadného príchodu Sancha nespomalili herný progres, ktorý dosahuje 18-ročný Mason Greenwood.

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: TASR

Klopp trénerom Nemecka?

Keď sa raz skončí pôsobenie Jurgena Kloppa na lavičke Liverpoolu, rád by vraj trénoval nemeckú reprezentáciu. Informoval o tom novinár nemeckého Bildu Christian Falk. Klopp má na Anfield Road platný kontrakt do roku 2024 a mnohí fanúšikovia The Reds veria, že by mohol zotrvať aj nasledujúce rok a možno sa stáť pre Liverpool akýmsi manchesterským Alexom Fergusonom.

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Bartomeu o Messim a Xavim

Prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu v rozhovore pre TV3 vyjadril presvedčenie, že Lionel Messi ukončí kariéru na Camp Nou. Bartomeu sa taktiež vyjadril k špekuláciám, podľa ktorých sa má Xavi stáť novým trénerom Barcelony, keď priznal, že sa tak určite stane skôr či neskôr. S Xavim sa jednoducho na tento post počíta, no pravdepodobne až potom, ako nadobudne dostatok trénerských skúsenosti. Jeho comeback na Camp Nou by však podľa médií mohli urýchliť neuspokojivé výsledky tímu pod vedením Quiqueho Setiena.

Xavi
Xavi | zdroj: © TASR

Rýchle správy

Bayern Mníchov sa zaujíma o dvojicu hráčov z Premier League - Tanguaya Ndombeleho z Tottenhamu a Tiemoueho Bakayoka z Chelsea. Táto dvojica by vraj mohla vhodným spôsobom nahradiť Javiho Martineza a Thiaga Alcantaru, ktorí sú na odchode z Allianz Arény.

Inter Miláno má podla La Gazetta dello Sport obrovský zaujem o služby 29-ročného stredopoliara Chelsea N’Golo Kanteho. Okrem Kanteho sa zaujíma aj o služby Edina Džeka a Jana Vertonghena. V prípade Kanteho by šlo nepochybne o zaujímavý, no aj nečakaný prestup, nakoľko v Premier League patrí k absolútnej špičke. Transfermarkt odhaduje jeho cenu na približne 80 miliónov eur.