Main Content

VIDEO: Chelsea si skomplikovala boj o Ligu majstrov

sobota, 11. júl 2020 23:00 | Autor: TASR

Frank Lampard
Frank Lampard | zdroj: TASR

Londýn 11. júla (TASR) - Norwich City v kádri so slovenským reprezentantom Ondrejom Dudom je prvý tím, ktorý v sezóne 2019/20 vypadol z anglickej futbalovej Premier League.

"Kanárici" prehrali v sobotňajšom zápase 35. kola s West Hamom vysoko 0:4 a z poslednej pozície strácajú na 17. miesto nedostihnuteľných trinásť bodov. Do konca súťaže zostávajú tri kolá. Všetky štyri góly hostí strelil anglický útočník Michail Antonio.

Hrdina zápasu sa presadil najprv v 11. minúte po rohu, v nadstavenom čase prvého polčasu pridal druhý gól hlavou po priamom kope, v 54. minúte premenil na dvakrát samostatný únik a o dvadsať minút neskôr vyšperkoval svoj výkon štvrtým zásahom zblízka po prihrávke z pravej strany pred bránku. Duda prišiel do Norwichu v januári na hosťovanie z Herthy Berlín, v zelenožltom drese nastúpil dokopy na 12 duelov bez gólového zápisu. V sobotu sedel len na lavičke náhradníkov.

Norwich vyhral v 35 kolách len päť zápasov, šesťkrát remizoval a nazbieral 21 bodov. V uplynulých siedmich stretnutiach nezískal ani bod. Z Premier League vypadol piatykrát, predtým aj v rokoch 1995, 2005, 2014 a 2016.

V ďalšom zápase so slovenskou účasťou vyhral domáci Watford nad Newcastlom United 2:1. Oba góly "sršňov" strelil v druhom polčase z pokutových kopov kapitán Troy Deeney. Za hostí skóroval v 23. minúte Dwight Gayle. Slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka odchytal za Newcastle celý duel.

Už istý majster Liverpool remizoval s Burnley 1:1 a stratil prvé body na domácej pôde v sezóne 2019/20. "The Reds" sa dostali do vedenia v 34. minúte, keď Fabinho poslal center na pravú stranu na Andyho Robertsona, ktorý otvoril skóre presnou hlavičkou k protiľahlej žrdi. Domáci mali viac z hry aj šancí i v ďalšom priebehu zápasu, no druhý zásah nepridali. Hosťom sa podarilo vyrovnať v 69. minúte po priamom kope z vlastnej polovice ihriska. Phil Bardsley poslal dlhý pas do šestnástky, James Tarkowski vyhral hlavičkový súboj a Jay Rodriguez rozvlnil sieť strelou k ľavej žrdi. Domáci mohli aj prehrať, no Johann Gudmundsson v 87. minúte napálil len do brvna. V závere spálil tutovku Mohamed Salah, ktorý mal ďalšie dve ešte v prvom polčase.

Liverpool tak v prebiehajúcej sezóne prvýkrát stratil body na štadióne Anfield, kde doteraz vyhral všetkých 17 duelov. Zároveň si skomplikoval šance na prekonanie stobodovej hranice. Na konte má 93 bodov a do konca sezóny odohrá ešte tri zápasy. V histórii Premier League dosiahli sto bodov len hráči Manchestru City v ročníku 2017/18.

Chelsea prehrala na ihrisku Sheffield United 0:3 a skomplikovala si boj o miestenku v Lige majstrov. Londýnčania priebežne figurujú na treťom mieste o bod pred Leicestrom City a dva body pred Manchestrom United. Obaja ich súperi však majú zápas k dobru. Sheffield potvrdil dobrú formu, z uplynulých štyroch zápasov tri vyhral a raz remizoval a priebežne je na šiestom mieste. V sobotu sa o jeho góly postarali dvakrát David McGoldrick, ktorý sa presadil z blízka v 18. a 77. minúte, a v 33. minúte hlavou Oliver McBurnie.

sumáre:

Norwich City FC - West Ham United 0:4 (0:2)
Góly: 11., 45.+1, 54. a 74. Antonio
/O. Duda za domácich len na lavičke náhradníkov/

Watford FC - Newcastle United 2:1 (0:1)
Góly: 52. a 82. Deeney (oba z 11m) - 23. Gayle
/M. Dúbravka chytal za hostí celý zápas/

FC Liverpool - FC Burnley 1:1 (1:0)
Góly: 34. Robertson - 69. Rodriguez

Sheffield United - Chelsea FC 3:0 (2:0)
Góly: 18. a 77. McGoldrick, 33. McBurnie

Brighton&Hove Albion FC – Manchester City 0:5 (0:2)
Góly: 21., 53. a 81. Sterling, 44. Jesus, 56. B. Silva