Main Content

Žreb štvrťfinále Európskej ligy: Proti komu Škriniar a Škrtel?

piatok, 10. júl 2020 13:34 | Autor: TASR

Žrebovanie európskych pohárov
Žrebovanie európskych pohárov | zdroj: TASR

Nyon 10. júla (TASR) - Postupujúci z osemfinálovej konfrontácie Inter Miláno - FC Getafe sa vo štvrťfinále Európskej ligy 2019/2020 stretne s úspešnejím z dua Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Dres Interu oblieka slovenský reprezentačný stopér Milan Škriniar. Duely Interu Miláno s FC Getafe a AS Rím s FC Sevilla odložili po vypuknutí pandémie COVID-19 ešte pred prvým stretnutím a uskutočnia sa iba na jeden zápas. UEFA vo štvrtok rozhodla, že sa budú hrať v Nemecku a bez divákov.

Turecký Basaksehir Istanbul so slovenským obrancom Martinom Škrtelom v prvom osemfinále zdolal doma FC Kodaň 1:0. Ak zvládne odvetu v Dánsku, vo štvrťfinále sa stretne s úspešnejším z dua Manchester United - LASK Linz. "Červení diabli" v prvom súboji v Rakúsku vyhrali vysoko 5:0.

Štvrťfinále, semifinále a finále EL sa uskutoční na štadiónoch v nemeckých mestách Kolín, Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen. Hrať sa bude na jeden zápas a bez divákov na tribúnach.

V EL musia dohrať osem duelov osemfinále (od 5. augusta), z toho šesť odviet: Manchester United - LASK Linz (prvý zápas 5:0), FC Bazilej - Eintracht Frankfurt (3:0), FC Kodaň - Basaksehir Istanbul (0:1), Šachtar Doneck - VfL Wolfsburg (2:1), Bayer Leverkusen - Glagow Rangers (3:1), Wolverhampton Wanderers - Olympiakos Pireus (1:1). Tieto zápasy sa budú hrať na štadiónoch domácich tímov.

Finále sa pôvodne malo konať 27. mája v poľskom Gdansku, aj vo svojej druhej najprestížnejšej súťaži UEFA rozhodla o ročnom posune finálových štadiónov (Gdansk 2021, Sevilla 2022, Budapešť 2023). Teraz sa o víťazovi rozhodne 21. augusta, finále sa uskutoční v Kolíne.

Pri žrebe už neboli žiadne obmedzenia, kluby neboli nasadené a mohli sa stretnú aj mužstvá z rovnakej krajiny. Zástupcovia klubov nemohli byť pre bezpečnostné opatrenia osobne prítomní v Nyone a akt tak prebehol prostredníctvom videokonferencie. Minulý ročník vyhrala Chelsea Londýn, ale keďže tá bojuje ešte v osemfinále Ligy majstrov, EL bude mať nového víťaza.

žreb štvrťfinále EL 2019/2020:

1. VfL Wolfsburg/Šachtar Doneck - Eintracht Frankfurt/FC Bazilej

2. LASK Linz/ Manchester United - Istanbul Basakksehir/FC Kodaň

3. Inter Miláno/FC Getafe - Glasgow Rangers/Bayer Leverkusen

4. Olympiakos Pireus/Wolverhampton Wanderers - FC Sevilla/AS Rím

žreb semifinále:

1. víťaz 4. štvrťfinále - víťaz 2. štvrťfinále

2. víťaz 3. štvrťfinále - víťaz 1. štvrťfinále

žreb finále:

víťaz 1. semifinále - víťaz 2. semifinále