Main Content

Máme sa na čo tešiť. Hokejovú sezónu spestrí SuperCup!

piatok, 10. júl 2020 11:32 | Autor: TASR

HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Bratislava 10. júla (TASR) – Pohárový turnaj Kaufland SuperCup Tipsport Ligy prinesie zaujímavú konfrontáciu klubov Slovenskej hokejovej ligy a Tipsport Ligy. Turnaj je zložený zo štyroch základných skupín, v ktorých sú kluby rozdelené regionálne, informoval oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Základné skupiny Kaufland SuperCup Tipsport Ligy sa odohrajú v dňoch 8., 10. a 15. septembra 2020. Štvrťfinále bude na programe 22. a 24. septembra, semifinálové zápasy sa odohrajú počas novembrovej a decembrovej reprezentačnej prestávky a finále bude na neutrálnom klzisku koncom januára.

Zápasy v základných skupinách sa odohrajú na ľade u rankingovo horšie postaveného družstva (na základe výsledkov z vlaňajšej sezóny), to znamená, že kluby zo Slovenskej hokejovej ligy privítajú na svojom štadióne tipsportligistov. Duely základných skupín sa odohrajú jednokolovo, štvrťfinále a semifinále bude s odvetami a turnaj vyvrcholí finálovým zápasom.

Slovenský zväz ľadového hokeja zároveň pripravuje Slovenský Pohár, ktorý by sa mal začať od sezóny 2021/2022, a na ktorom by sa zúčastnili všetky seniorské kluby, od Druhej ligy, cez Slovenskú hokejovú ligu, až po Tipsport Ligu.

Zloženie základných skupín Kaufland SuperCup Tipsport Ligy 2020/21:

Skupina 1: HC 05 Banská Bystrica, MHK 32 Liptovský Mikuláš, HC 07 Detva, HK Martin

Skupina 2: HC SLOVAN Bratislava, HK Nitra, HC Nové Zámky, HK Skalica

Skupina 3: HC Košice, HK Poprad, HK DUKLA Ingema Michalovce, HK Spišská Nová Ves

Skupina 4: HKM Zvolen, HK DUKLA Trenčín, HC Topoľčany, TSS GROUP Dubnica nad Váhom