Main Content

Prestupové novinky (9.7.): Sanchov prestup je reálny, fáma o Messim nie

štvrtok, 9. júl 2020 18:00 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Messi k Ronaldovi? Ale nebláznite!

Dobre to poznáte. Niektoré prestupové špekulácie sú postavené na reálnych základoch. Novinári ich totiž publikujú, po tom ako sa o nich dopočujú z relevantných zdrojov – či už od agentov, klubov alebo samotných hráčov. Nuž a potom sú tu špekulácie, ktorých jediným úmyslom je upútať pozornosť. Do tejto kategórie radíme fámy, podľa ktorých by sa mal Lionel Messi stať spoluhráčom Cristiana Ronalda. Podrobnejšie sme sa jej venovali v našom vlogu na YouTube Sport7.sk ale aj v tomto našom článku

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Prestup Sansha je naozaj reálny

Kým špekulácia o možnom prestupe Messiho do Juventusu, ktorej sme sa venovali v tomto článku, je postavená na naozaj veľmi plytkých základoch, odchod Jadona Sancha z Borussie Dortmund je omnoho reálnejší.  Svojim vyjadrením ho totiž pripustil aj športový riaditeľ Dortmundu Michael Zorc, ktorý v rozhovore pre Kicker priznal, že Borussia sa pripravuje na túto alternatívu a preto sa obzerá na trhu po jeho možnej náhrade. Viac sme túto špekuláciu rozobrali v tomto článku.

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: Instagram

Romano o Pogbovi a Haverzovi

Častokrát citovaný novinár Fabrizio Romano potvrdil, že medzi Manchestrom United a Minom Raiolom sa rozbehli rokovania o predĺžení kontraktu s 27-ročným hviezdnym francúzskym stredopoliarom Paulom Pogbom. Raiola má aktuálne čakana prvú oficiálnu ponuku zmluvy zo strany Red Devils.

Ole Gunnar Solskajer sa nechcel k týmto rokovaniam vyjadrovať, no skonštatoval, že chce, aby Pogba zostal na Old Trafford, pretože patrí k najlepším hráčom v jeho tíme. Zmluva Pogbu sa končí už po budúcej sezóne a je pravdepodobné, že ak sa klub a hráč do konca leta nedohodnú, Red Devils môžu zvážiť aj jeho predaj.

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

Podľa Fabrizia Romana sa taktiež schyľuje k odchodu Kaia Havertza do Chelsea. Túto známu fámu, o ktorej sme hovorili aj včera, podporujú zákulisné správy, podľa ktorých Havertza láka na Stamford Bridge aj jeho dobrý priateľ Timo Werner, ktorý  do tímu Franka Lamparda prichádza z Lipska. Nuž Chelsea sa črtá pre budúci ročník veľmi silný káder.

Kai Havertz
Kai Havertz | zdroj: TASR

Rýchle správy

Real Madrid sa podľa španielskeho Sportu pripravuje na to, že budúci rok urobí veľkú ponuku za Kyliana Mbappehoa Eduarda Camavingu. Rokovania o prestupe týchto dvoch hráčov by mohli byť po nasledujúcej sezóne uľahčené tým, že ich zmluvy v PSG respektíve Rennes budú mať v tom čase už len ročnú platnosť.

Mladík Arsenalu Matteo Guendouzi je podľa francúzskeho L’Equipe v hľadáčiku troch popredných klubov. Zaujímajú sa oňho Inter Miláno, Atletico Madrid aj katalánska Barcelona. V súvislosti s 21-ročným francúzskom sa hovorí o odchode z Emirates Stadium už dlhšiu dobu. 

Britský Sun známy svojimi bulvárnejšími špekuláciami informoval, že dni Mesuta Ozila sú v Arsenale definitívne zrátané. Bývalý nemecký reprezentant by mohol prestúpiť do zámorskej MLS alebo tureckej ligy. Gunners vraj budú súhlasiť s jeho predajom, nakoľko mu  po budúcej sezóne končí zmluva.

Carlo Ancelotti s radosťou potvrdil britským novinárom, že mu vedenie Evertonu prisľúbilo financie na posilnenie kádra pred budúcou sezónou. Zároveň popri tom vraj naňho nebude vyvíjaný tlak, aby predával súčasné opory tímu.