Main Content

Prestupové novinky (7.7.): Deadline pre Manchester United, Neymar za Griezmanna?

utorok, 7. júl 2020 18:00 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Pogbov kontrakt je top prioritou

Hoci to vyzerá tak, že ManchesterUnited čaká zaujímavé prestupové leto, podľa Manchester Evening News je absolútnou prioritou klubu najprv predĺženie zmluvy s PaulomPogbom. Tá súčasná mu totiž končí už po budúcej sezóne a preto je nutné podpísať čím skôr nový kontrakt. V opačnom prípade by totiž hrozilo, že po budúcej sezóne by sa stal voľným hráčom a Red Devils by nezískali jeho odchodom žiadnu finančnú kompenzáciu. To kluby riskujú len veľmi neradi a keď vedia, že ich hviezdy odmietajú podpísať novú zmluvu rok pred vypršaním kontraktu, často sa radšej rozhodnú daného hráča predať. Aktuálne to napríklad hrozí aj Barcelone s Messim, keďže jeho zmluva tiež končí už po ročníku 2020/2021 a stále nepodpísal novú. V jeho prípade je však isté, že Blaugranas budú bojovať až do posledného okamihu, aby ho presvedčili zotrvať na Camp Nou.

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

Deadline ohľadom Sancha

Vo včerajších špekuláciách sme hovorili o tom, že JadonSancho podľa renomovaného novinára Fabrizia Romana nevylučuje svoj prestup do Manchestru United, no kluby sa musia dohodnúť na prestupovej čiastke. Dnes v nevážnosti na to prichádza nemecký Bild s informáciou, podľa ktorej Borussia Dortmund stanovila k možnosti realizácie tohto obchodu takzvaný deadline, čiže konečný termín, dokedy sa musí dohoda uzavrieť. Ide o 10. august. Dovtedy musí Manchester United zaplatiť za Sancha astronomických 120 miliónov eur, v opačnom prípade z prestupu nič nebude.

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: Instagram

Barcelona neaktivuje prestupovú klauzulu Lautara

Barcelona nemá v pláne aktivovať prestupovú klauzulu Lautara Martineza, ktorú má zakomponovanú v zmluve s Interom Miláno. Jej platnosť podľa portálu Goal.com vyprší 15. júla a činí čiastku 111 miliónov eur. Ak by ju Barcelona aktivovala, prestup Lautara na Camp Nou by bol omnoho reálnejší, no Katalánci to nemajú v pláne, čo počas rozhovoru pre RAC1 potvrdil aj prezident FC Barcelona Josep Maria Baromeu. Dôvod je prostý – táto čiastka je príliš vysoká a Barcelona si ju nemôže dovoliť vyplatiť. Ak by Lautaro napokon aj do Barcelony prestúpil, pravdepodobne by sa transfer udial v rámci výmeny hráčov a finančného doplatku zo strany Barcelony. Budeme sa už opakovať, ale zo strany argentínskeho útočníka zatiaľ nepredchádzajú žiadne náznaky toho, že by si chcel prestup vynútiť a ako to povedal aj šéf exekuzívy Nerazzurii Marotta, Inter ho predá len v prípade, že o to požiada samotný Lautaro.

Lautaro Martínez (vpravo) a Javier Zanetti
Lautaro Martínez (vpravo) a Javier Zanetti | zdroj: Instagram

Ponuka za Neymara

Španielsky AS, ktorý včera prišiel so špekuláciou podľa ktorej PSG súhlasí s predajom Neymara do Barcelony, doplnil tieto zvesti o ďalšie informácie. Nakoľko je známe, že Katalánci si nebudú môcť dovoliť zaplatiť za Neymara spomínaných 170 miliónov eur, ktoré vraj PSG požaduje, v hre je výmena hráčov, v rámci ktorej by Barca poslala do Parku Princov francúzskych reprezentantov Antonieho Griezmanna, Ousmaneho Dembelého a možno by ešte aj čosi doplatila. Len pre ilustráciu, cena Neymara sa podľa Transfermartktu odhaduje na 128 miliónov eur, kým cena Griezmanna na 96 miliónov a v prípade Dembeleho na 56 miliónov.

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Rýchle správy

Nemecký Bild informoval, že londýnska Chelsea je aktuálne najbližšie  k angažovaniu nemeckého mladíka Kaia Havertza z Bayeru Leverkusen. Prispelo k tomu aj vyjadrenie vedenia Bayernu, ktoré skonštatovalo, že si aktuálne angažovať Havertza jednoducho nemôže dovoliť.

Tréner Red Devils Ole Gunnar Solaskjer po sobotňajšom zápase Manchestru United s AFC Bournemouth využil príležitosť a povedal stopérovi hostí Nathanovi Akému, že by sa mu zišiel do tímu ľavonohý stopér ako je on a tak by mal na sebe ďalej pracovať. Video si môžete pozrieť vo videosekcii portálu Sport7.sk. Aké je okrem United spájaný aj s Chelsea a Manchestrom City.

Bývalý anglický reprezentant Darren Bent si myslí, že prestup Jakea Grealisha z Aston Villy do Manchestru United by bol veľkou chybou. Domnieva sa, že kombinácia Pogba, Bruno Fernandes a Graelish by  v  žiadnom prípade na trávniku nefungovala.