Main Content

Lampard: Abraham sa musí sústrediť na zápasy, nie zmluvu

utorok, 7. júl 2020 11:42 | Autor: TASR

Tammy Abraham
Tammy Abraham | zdroj: TASR

Londýn 7. júla (TASR) - Tréner futbalistov londýnskej Chelsea Frank Lampard vyzval svojho zverenca Tammyho Abrahama, aby predlžujúce sa rokovania o novej zmluve nemali vplyv na jeho výkony. Anglický reprezentant dokázal v prebiehajúcej sezóne streliť 15 gólov, no naposledy rozvlnil sieť 11. januára.

Dvadsaťdvaročný útočník bol údajne blízko k podpisu novej zmluvy s lepšími podmienkami, no po prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu ho zatieňuje skúsený Olivier Giroud, ktorému Lampard dôveruje viac. "Diskusie o novom kontrakte nechávam na hráčovi a klube. Nemyslím si, že je to primárne v jeho hlave, aspoň by nemalo byť," povedal podľa agentúry AFP tréner Chelsea.

Dlhoročný hráč klubu zo Stamford Bridge prezradil recept, ktorým sa Abraham môže vrátiť do základnej zostavy: "Teraz potrebuje, aby sa jeho myseľ sústredila na zápasy, ktoré má pred sebou. Je to mladý hráč a obdobie krízy môže prekonať jedine prácou v tréningu. V zápasoch vždy vedel narobiť obrancom problémy a pravidelne skórovať, všetko to vyplývalo z kvalitnej pripravenosti. Mal by si ju udržať."